Lak kožne barve se vrača v modo

Letos se v modo vrača lak kožne barve. To pa ni enostavna izbira, saj poznamo mnogo odtenkov lakov. Katerega boste izbrali vi?


Lak za nohte da ženski piko na i. Neurejeni nohti in odkrušen lak nikoli ne delujejo lepo in ženstveno. Na modne brvi se je vrnil lak kožne barve, ni pa vsak odtenek kožne barve primeren za vsako žensko. Za bolj umirjene barve so se odločili tudi pri modnih hišah, ki običajno uporabljajo bolj divje barve ličil in lakov.

Barve za nohte

Nude look oziroma gol videz se razlikuje od punce do punce, saj imamo vse drugačne tene kože. Najboljše vodilo je, da najdete lak, ki bo poudaril vašo naravno barvo nohta. Pozorni bodite tudi na kožico okoli nohta. Nasvet, ki ga morate upoštevati, je, da lak ne sme biti preveč prozoren. Ko se odločite za lak naravne kožne barve, ohranite krajše nohte. Le-ti naj bodo gladki.

Tiste, ki imate bolj svetlo polt in ste videti kot porcelanaste punčke, zberite lak z rožnatim ali vijoličnim odtenkom v bež barvi. Tiste, ki imate olivno in temnejšo polt, pa se izogibajte lakom z rumenim odtenkom, saj boste videti, kot da imate stare in bolne nohte. Bež lak naj ima rjav odtenek, siv odtenek  ali pa močno rožnat.


Če niste pristaš lakov kožnih barv, posezite po pastelnih barvah, ki prav tako kraljujejo modnim trendom. Na udaru so prav tako močni neonski laki in modni dodatki, vendar v zelo minimalističnem slogu. Pred kratkim smo opazili prav zanimiv trend, ki se po našem mnenju ne bo prijel v ulični modi. To so kosmati nohti. Modni oblikovalec Jan Arnold je poskrbel  na predstavitvi jesensko-zimske sezone za šok, saj je na modno brv poslal manekenke, ki so imele na nohtih prilepljeno umetno krzno. Kar nekaj modnih bloggerk je posnemalo njegovo zamisel, a trend se drugje kot na internetu ni prijel.

VEČ VSEBIN: