Ko začno temperature naraščati privoščite oddih ne zgolj zunanjosti vašega telesa marveč tudi njegovi notranjosti. V poletnem času tako vaš jedilnik popestrite s svežim sadjem ter zelenjavo, privoščite pa si lahko tudi malo več kulinaričnega eksperimentiranja, ki ga dopuščajo sveži okusi poletja. Ponujamo vam solatni recept s katerim boste osvežili vaše brbončice poleg tega pa vam bodo zaradi uporabe hranljivih sestavin hvaležni tudi preostali deli telesa.
Potrebujete:
- 1 pest rukole,
- 1 pest zelene solate,
- 1 pest mlade špinače,
- ½ avokada,
- 1 file dimljenega lososa,
- peščico semen granatnega jabolka,
- 1 čajno žličko sezamovih semen,
- avokadovo olje,
- stisnjen limonin sok.
Priprava:
Na krožniku oziroma v skledi zmešajte solato, špinačo ter rukolo ter jim dodajte tanke rezine avokada. Za tem s prsti natrgajte file lososa ter ga vmešajte med preostale sestavine. V nadaljnjem izluščite pest semen granatnega jabolka ter jih potresite po solati. Slednjo začinite z žličko avokadovega olja ter limoninim sokom in čeznjo potresite sezamova semena. Kakšna svežina!
VEČ VSEBIN: