Lahko(tno) poletno kosilo – solata z lososom, granatnim jabolkom ter rukolo

Ko začno temperature naraščati privoščite oddih ne zgolj zunanjosti vašega telesa marveč tudi njegovi notranjosti. V poletnem času tako vaš jedilnik popestrite s svežim sadjem ter zelenjavo, privoščite pa si lahko tudi malo več kulinaričnega eksperimentiranja, ki ga dopuščajo sveži okusi poletja. Ponujamo vam solatni recept s katerim boste osvežili vaše brbončice poleg tega pa vam bodo zaradi uporabe hranljivih sestavin hvaležni tudi preostali deli telesa.


poletna solata

Potrebujete:

  • 1 pest rukole,
  • 1 pest zelene solate,
  • 1 pest mlade špinače,
  • ½ avokada,
  • 1 file dimljenega lososa,
  • peščico semen granatnega jabolka,
  • 1 čajno žličko sezamovih semen,
  • avokadovo olje,
  • stisnjen limonin sok.

Priprava:

Na krožniku oziroma v skledi zmešajte solato, špinačo ter rukolo ter jim dodajte tanke rezine avokada. Za tem s prsti natrgajte file lososa ter ga vmešajte med preostale sestavine. V nadaljnjem izluščite pest semen granatnega jabolka ter jih potresite po solati. Slednjo začinite z žličko avokadovega olja ter limoninim sokom in čeznjo potresite sezamova semena. Kakšna svežina!


*****************