Lahka jagodna, malinova ali borovničeva rulada

Poletje je čas, ko je jagodičevja v naravi v izobilju, zato se lahko posladkamo s svežimi plodovi, ki jih lahko uporabimo tudi v ruladah in drugem pecivu.


Jagodna rulada

Sestavine za 6 oseb

  • 4 beljaki
  • 115 g sladkorja v prahu
  • 75 g moke
  • 30 ml oziroma 2 žlici pomarančnega soka
  • 115 g na koščke narezanih vrtnih jagod, malin ali borovnic
  • 150 g lahke skute
  • sladkorna sipa
  • sadje za okras (jagode, maline, borovnice)

Priprava:

  1. Beljake stepamo, dokler se ne oblikujejo vršički. Postopoma vtepemo sladkor. Rahlo primešamo polovico moke, drugo polovico pomešamo s pomarančnim sokom in jo nato postopoma primešamo zmesi. Zmes vlijemo v pekač velik 23 krat 33 centimetrov in enakomerno razmažemo. Pečemo približno 20 minut. Biskvit zvrnemo na papir, potresen s sladkorjem v prahu, in ga skupaj s papirjem zvijemo in pustimo, da se ohladi.
  2. Rulado odvijemo in odstranimo papir, lahko skuto spasiramo, dodamo na koščke narezano izbrano sadje, lahko tudi po okusu sladkamo ali dodamo vaniljin sladkor). Maso namažemo po biskvitu, ki ga predhodno navlažimo s sadnim sokom. Biskvit zvijemo nazaj v rulado in jo po želji okrasimo.
  3. Jagodna rulada vsebuje (na osebo): 0,5 g maščobe, 8,6g beljakovin, 11,6 g ogljikovih hidratov, 154 kilokalorij in 0,25 g holesterola.
SHARE