Kako izbrati krtačo za lase?

Izbira krtače je za zdravje las zelo pomembna. Lase češemo vsakodnevno, s slabimi ščetinami jih lahko potrgamo in izpulimo ali pa kako drugače poškodujemo. Namen krtače za lase ni samo razčesavanje las, temveč tudi masaža lasišča.


Krtače za lase

Dobro preglejte krtače, ki jih imate doma. Če so neprimerne ali preveč obrabljene, jih zavrzite in kupite nove. Na trgu je veliko cenovno zelo ugodnih krtač, a jih je v ponudbi tudi zelo veliko, ki za ohranjanje zdravih las nis primerne. Naj vam za dobro krtačo ne bo žal odšteti kakšnega evra več, saj boste na drugi strani prihranili pri obiskih frizerja in pripravkih za nego poškodovanih las.

Nekatere krtače iz plastičnih in kovinskih materialov so agresivne tako do las kot do lasišča, poleg tega lase tudi naelektrijo. Konice ščetin naj bodo zaobljene, da z njimi ne poškodujete las in lasišča.

Pri česanju mokrih las krtačo zamenjajte za glavnik s široko razporejenimi zobmi. Mokri lasje so namreč bolj lomljivi kot suhi, čeprav se nam morda sprva ne zdi tako. Češemo jih počasi in pazljivo.


Glavnike in krtače za lase je treba tudi redno čistiti. To pomeni, da iz njih redno odstranjujete izpadle lase, enkrat tedensko pa jih operite s kapljico šampona in toplo vodo.

Oblike krtač za lase

  • Ploščata krtača je namenjena krtačenju suhih las. Primerna je za dolge lase, ki jih lepo zgladi.
  • Okrogle krtače so večje in manjše. Večje med sušenjem poskrbijo za volumen las, z manjšimi pa lahko ustvarimo kodre.
  • Ovalna krtača s plastičnimi ščetinami je primerna za krhkejše in tanke lase, z naravnimi ščetinami pa za daljše lase.

VEČ VSEBIN: