Kokosovo olje: Izkoristite njegovo shujševalno moč

Kokosovo olje je eno izmed tistih živil, ki so zelo zdrava in obenem spodbujajo hujšanje. Organsko deviško kokosovo olje namreč neposredno vpliva na izgorevanje maščob in porabo kalorij, pospešuje metabolizem in uravnava delovanje ščitnice.


Kokosovo olje

Zakaj kokosovo olje?

Glavna sestavina kokosovega olja je lavrinska kislina, ki spada med esencialne maščobne kisline in se metabolizira drugače kot druge nasičene maščobne kisline. V telesu se ne shranjuje v maščobnem tkivu, temveč se neposredno prenese v jetra, kjer se hitro pretvori v energijo. Prav zato lahko s pomočjo kokosovega olja hitro dvignete raven svoje energije. Če boste vsakodnevni prehrani v jutranjem času dodali 2 do 3 žlice tega olja, bo ta poskočila za kar 5 %. Več telesne energije vam bo pomagalo tudi pri fizičnih aktivnostih. Kokosovo olje deluje tudi protistresno ter dokazano izboljšuje razpoloženje in kognitivne funkcije.

Zmanjšuje apetit, spodbuja izgorevanje maščobe

Lavrinska kislina v kokosovem olju torej prispeva k povečanju energije, poleg tega pa uravnava tek in zmanjšuje željo po prigrizkih. Kokosovo olje pomaga uravnavati koncentracijo glukoze v krvi z uravnavanjem sproščanja inzulina. Z njegovim rednim uživanjem boste hitro opazili, da se odvečni kilogrami kar topijo.

Z vsakodnevno uporabo tega olja boste uspešno zmanjšali dnevni vnos kalorij, ob čemer ne boste ogrozili svojega zdravja. Kokosovo olje namreč izboljšuje prebavo in absorpcijo hranilnih snovi. Prav zato boste lahko manj jedli in se ob tem ne boste počutili utrujeni in brez energije. Z vsakodnevnim uživanjem kokosovega olja se izboljšuje absorpcija vitaminov, topnih v maščobi (A, D, E in K), ki so ključni za vzdrževanje zdravih kosti, kože in las.


Ugodno vpliva tudi na hormone

Telo za sintezo hormonov, ki vplivajo na razpoloženje, delovanje ščitnice, delovanje prebavnega sistema, metabolizma in spolnega nagona potrebuje ustrezno količino maščob – njihov zadosten vnos lahko zagotovite prav z izjemno zdravim kokosovim oljem.

VEČ VSEBIN: