Kitajski horoskop za leto 2017: Leto petelina

Leto 2017 bo, kot napoveduje kitajski horoskop, leto ognjene energije, notranje topline in pomembnih uvidov,  hkrati pa tudi leto utrjevanja družinskih in prijateljskih vezi. Kitajski horoskop prav tako pozna 12 različnih znamenj. Ljudem, rojenim istega leta, pripada isto znamenje. Vsakih 12 let se krog sklene in začne znova. Vas zanima, kakšno usodo napoveduje kitajski horoskop vašemu znamenju v letošnjem letu?


Kitajski horoskop 2017

Kaj nam za leto 2017 sporoča kitajski horoskop?

Pred kratkim, natančneje 28. januarja, je nastopilo kitajsko novo leto. V skladu s kitajskim horoskopom je to leto, ki bo trajalo do 15. februarja 2018, leto petelina, ki je nasledilo leto opice. Petelin simbolizira nov začetek, zarjo, prebujanje, zmago in uspeh. Vendar pa vse to ne pride samo od sebe, ampak gre za stvari, ki jih je mogoče doseči le s trdim delom in s potrpežljivostjo.

Podgana

Letnice rojstva: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996

Za ljudi, rojene v znamenju podgane, bo petelinovo leto zelo uspešno in plodovito. To bo leto, polno družabnih srečanj in slavij. Če že dolgo razmišljate o poroki, bo morda prav letošnje leto tisto, ko boste končno dahnili usodni da. Kitajski horoskop napoveduje tudi, da bo to za vas zelo uspešno poslovno leto. Letos je pravi čas, da končno začnete z uresničevanjem ideje, ki jo imate že kar nekaj časa. Zaradi vsega, kar se vam bo dogajalo, pa morate paziti, da ne pregorite. Pomembno je, da potegnete jasno mejo med delom in prostim časom oziroma da si vsak dan vzamete nekaj časa zase in za sprostitev. Uspeh bo sledil le, če boste znali uravnotežiti delo in zabavo.


Vol

Letnice rojstva: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997

Stvari, v katere že več let vlagate svoj čas in energijo, bodo letos končno obrodile sadove. Vaše trdo delo bo poplačano. To vam bo prineslo občutek sreče in olajšanja. Pazljivi morate biti le, da svoje sreče ne razglašate preveč na glas, saj bi to lahko v nekaterih ljudeh vzbudilo ljubosumje. Tisti, ki jih imate za prijatelje, lahko tako pokažejo svoj pravi obraz. To pa je pravzaprav tudi edina večja nevarnost, ki jo prinaša petelinovo leto za tiste, rojene v znamenju vola. Na splošno bodo letos stvari za vas potekale kot po maslu. Morda boste sprva nekoliko presenečeni in se ne boste mogli povsem sprostiti, sčasoma pa boste začeli uživati v vsakem dnevu posebej.

Tiger

Letnice rojstva: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998

Kitajski horoskop napoveduje, da tigre letos čaka nekaj manjših pretresov. Kljub temu pa bo letošnje leto precej mirnejše kot prejšnje. Ovire, ki se bodo pojavile pred vami, boste premagali z lahkoto oziroma jih boste znali celo spremeniti v izziv. Pričakujete lahko, da boste letos dobili novega zaveznika, ki vam bo pomagal prebroditi nemirne čase. To bo lahko vaš sodelavec ali pa vas bo presenetil prijatelj iz otroštva, ki se bo nenadoma spet pojavil v vašem življenju. Priporočeno je, da se letos izogibate drugim ljudem, rojenim v znamenju tigra, saj se lahko sicer hitro vnamejo boji za »teritorij«.


Zajec

Letnice rojstva: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999

Letos boste imeli nekaj težav zaradi občutka, da nimate nadzora nad potekom dogodkov. Paziti morate na to, da obvladate svojo jezo in poskušate delovati čim bolj racionalno. Večkrat se opomnite, da je nemogoče, da bi lahko vplivali na vse. Tisti, rojeni v znamenju zajca, pogosto potrebujejo varnost in znano zatočišče. Če se boste kljub temu odločili za spremembe, boste morali občasno uporabiti svojo sposobnost, da vedno pristanete varno na nogah. Ne pristajajte na daljša sodelovanja z osebami, ki jih ne poznate od prej in jim ne zaupate povsem.

Zmaj

Letnice rojstva: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000

Kitajski horoskop svari, da morajo biti ljudje, rojeni v znamenju zmaja, letos stalno na preži. Obstaja namreč velika verjetnost, da boste morali v določenih situacijah zelo hitro reagirati in popraviti svoje napake, če ne želite izgubiti večje vsote denarja ali ljudi, ki so vam blizu. Po drugi strani pa vas bo presenetil denar, ki ste ga že povsem odpisali. Letos za vas ni najboljše leto za sprejemanje pomembnih odločitev, tako na poslovnem kot na osebnem področju. Vzemite si čas za počitek in poskušajte ukrotiti svoje pogosto zelo visoke ambicije. Potrpežljivost se vam bo na koncu obrestovala.


Kača

Letnice rojstva: 1953, 1965, 1977, 1989, 2001

Letos se vam obetajo uspehi na različnih področjih. Leto v znamenju petelina je namreč za kače večinoma zelo pozitivno leto. Čaka vas uspešen zaključek pomembnih projektov, pričakujete pa lahko tudi, da se bodo nesoglasja v vaši družini letos končno razrešila. Ker bo leto 2017 polno darov, je pomembno, da jih nekaj prihranite tudi za prihodnost. To velja še posebej za denar. Letos boste precej zlahka prihranili večje vsote denarja, saj bodo vaši prihodki višji kot običajno. Od tega, ali se boste znali obvladati in se upreti impulzivnemu zapravljanju, je odvisno tudi vaše finančno blagostanje v prihodnje.

Konj

Letnice rojstva: 1954, 1966, 1978, 1990, 2002

Leto 2017 za vas ne bo niti zelo dobro niti zelo slabo. Če želite v svoje življenje pritegniti pozitivno energijo, boste morali ogromno časa in energije posvetiti razvijanju kreativnih idej in se upreti skušnjavi, da bi zaspali na preteklih lovorikah. Občutek, da si lahko to privoščite, se vam namreč lahko zelo hitro maščuje. Letošnje leto bo, kot napoveduje kitajski horoskop, za vas zelo uravnoteženo, kar lahko pomeni tudi občasne občutke zdolgočasenosti. Obvladati boste morali misli, da stojite na mestu in se ne premikate nikamor, ki se lahko končajo z izbruhi, s katerimi lahko močno prizadenete svoje bližnje.

Koza

Letnice rojstva: 1955, 1967, 1979, 1991, 2003

Končno se boste znebili občutka, da za vsako ceno potrebujete ljubezen neke osebe. Leto petelina bo na vas vplivalo zelo pozitivno. Polni boste energije, zagona in samozavesti, kar bodo znali prepoznati in ceniti tudi ljudje okoli vas, med katere boste širili svojo pozitivno naravnanost. Imeli boste dovolj časa, da razmislite o svojem življenju in uvedete določene spremembe. Zlahka boste prekinili stike s tistimi, ki so vas doslej ovirali pri doseganju zastavljenih ciljev, in spoznali, da morate imeti najprej radi sami sebe, če želite pritegniti ljudi, ki vas bodo spoštovali in ljubili.

Opica

Letnice rojstva: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992

Leto petelina je načeloma zelo uspešno tudi za tiste, rojene v znamenju opice. Kitajski horoskop napoveduje, da boste letos spoznali veliko novih ljudi. Z nekaterimi izmed njih boste vzpostavili prijateljske odnose, spet drugi vam lahko pomagajo do novih poslovnih priložnosti. Obeta se vam napredovanje ali celo odprtje lastnega podjetja. Če se bo zgodilo, da vas presenetijo stvari, ki jih niste pričakovali, se boste zelo hitro znašli in preobrnili potek dogodkov v svojo korist. Paziti pa morate predvsem za to, da boste letos našli več časa za svojo družino.

Petelin

Letnice rojstva: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993

Tisti, rojeni v znamenju petelina, ki ste stari 30 ali več, morate letos zelo paziti, da najdete ravnotežje med  intimnimi odnosi in delom. Če vam to ne bo uspelo, vas čaka poslovno ali čustveno razočaranje. Velika verjetnost obstaja, da boste letos doživeli nekaj večjih prepirov ali celo začasnih razhodov, ki jim bo sledilo pobotanje. Na koncu vam bo uspelo premagati vse težave, s katerimi se boste soočali predvsem v prvi polovici leta. To je navsezadnje vaše leto. Tako se boste naučili pomembne lekcije, in sicer tega, da stvari nikoli niso tako brezizhodne, kot je morda videti na začetku.

Pes

Letnice rojstva: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994

Leto petelina bo ustrezalo predvsem tistim, ki ste rodili podnevi, medtem ko boste imeli tisti, rojeni ponoči, nekoliko več težav. Paziti morate, da ne iščete prepira glede stvari, ki naj bi bile že razčiščene. To lahko namreč povzroči, da se vaši prijatelji in družinski člani oddaljijo od vas. V letu 2017 si vzemite čas za analizo preteklih dogodkov in razmislite, kaj bi lahko storili, da v prihodnje ne bi več ponavljali starih napak. Prihodnje leto bo za vas precej uspešnejše, zato imejte tudi takrat, ko se znajdete v stiski, v mislih, da gre zgolj za prehodno obdobje.

Prašič

Letnice rojstva: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995

Letošnje leto bo za vas leto hibernacije. Uživali boste predvsem v mirnih trenutkih, preživetih v varnem zavetju doma, brez posebne želje, da bi se lotevali tveganih podvigov. Kljub temu se lahko zgodi, da se boste morali sredi leta soočiti z dogodki, ki bodo zahtevali aktivnejši pristop in hitre odzive, zato se ne smete povsem poleniti. Na delovnem mestu se sicer ne bo zgodilo nič posebnega, kar pomeni tudi, da letos žal ne bo povišice ali napredovanja, na kar ste morda računali. Za samske osebe obstaja kar nekaj možnosti, da vas opazi vaša duša dvojčica. Ne spreglejte priložnosti, ki se vam bo ponudila.

VEČ VSEBIN: