Kdaj je dobro piti vodo?

Zdrav življenjski slog zahteva veliko znanja, razumevanja in ozaveščenosti. Če kateri od teh treh delov manjka, imate lahko s svojim zdravjem težave. Večina ljudi ve, da morajo jesti zdravo, piti veliko vode, telovaditi in živeti življenje brez stresa. Pri vodi je prav tako, kot pri živilih, pomembno kdaj jo pijemo. Torej, kdaj je najbolje piti vodo?


Pitje vode

Zjutraj

Če se beljakovine priporočajo po vadbi, so tudi za vodo določena posebna obdobja, da svojemu prebavnemu sistemu zagotovite učinkovito delo. Zjutraj spijte kozarec vode, takoj ko se zbudite, saj tako prebudite tudi svoje notranje organe in navlažite prebavni sistem, ki vam bo tako omogočil boljšo prebavo zajtrka.

30 minut pred vsakim obrokom

Tudi tukaj vam navlažen prebavni sistem omogoči boljšo prebavo obroka. Voda je tako kot lubrikant in pomaga odstraniti toksičnost in poveča absorpcijo hranil, ki jih vnesemo v telo. Če boste poskrbeli za zadostno hidracijo, bo vaš prebavni sistem lažje deloval.

Pred spanjem

Pitna voda pred spanjem je odličen način za oskrbo notranjih organov z vodo. Poleg tega vam voda pomaga tudi pri težavah s kožo, lasmi, nohti in pri boljšem in bolj jasnem razmišljanju, saj ni zanemarljivo, da kar 75% možganov, sestavlja voda.


Pred treningom

Pri športu vodo s potenjem izgubljamo, zato je dobro, da jo v telo vnesemo že pred treningom. S tem boste poskrbeli, da vaše telo pri vadbi ne bo toliko nagnjeno k poškodbam in vaše telo bo bolj prožno. Če vodi dodate ščep himalajske soli ali spijete kar kokosovo vodo, boste s tem telesu zagotovili tudi pomembno raven elektrolitov.

VEČ VSEBIN: