Kdaj je dobro jesti banane?

V vseh naslednjih napotkih uporabite zrele banane, razen če ni rečeno drugače.


Motnje hranjenja

Pri čustvenih, obsesivnih motnjah hranjenja je zelo učinkovita narezana banana s čajno žličko ghee-ja in ščepcem kardamoma. To je uporabno tudi pri zaprtju in mišičnih krčih.

Banane

Pekoče uriniranje

Če pride do pekočega uriniranja zaradi nespečnosti, zaprtja in kislega pH, pomaga, če pojemo eno do dve banani s ščepcem mletega kumina. To je treba pojesti v času med obroki.

Kašelj

V primerih suhega kašlja ali kašlja brez obilne sluzi, ki ga spremlja bolečina v prsnem košu, pojejte eno do dve banani z žličko medu in dvema ščepcema mletega črnega popra, dvakrat do trikrat dnevno.


Hrana mišicam

Dve banani, pet svežih fig in pet svežih datljev, narezanih in zmešanih z žlico ali dvema medu, začinjenih z dvema ščepcema mletega ingverja, sestavlja polnovreden obrok in dobro krepčilo v primeru mišične šibkosti ali mišične atrofije.

Astma

V primeru kronične bronhialne astme v olupljeno banano zapičite sedem klinčkov in pustite stati čez noč. Naslednje jutro pojejte banano skupaj s klinčki. Uro kasneje popijte skodelico vroče vode z žličko medu. To bo pljučem dalo energijo in sopenje bi se moralo zmanjšati.

Prebavne motnje

V primeru driske poskusite pojesti dve narezani zeleni banani s čajno žličko ghee-ja, pol žličke medu in dvema ščepcema mletega ingverja.

Previdnostni ukrepi

Pri uživanju banan pa morate vseeno gledati na to, da vsaj uro po tem, ko ste pojedli banano, ne zaužijete nobenih tekočin. Pomembno je, da jih ne mešate z mlekom in jogurtom ter da jih ne jeste ponoči. Ne uživajte jih tudi v primeru povišane temperature, bruhanja ali kašlja s sluzjo in zamašenim nosom.


Afrodiziak

Banane veljajo za afrodiziak in energizirajo mišična, maščobna, živčna in reprodukcijska tkiva, zato se brez skrbi posladkajte z njimi.

Več o bananah najdete na: www.bodieko.si/banane

VEČ VSEBIN: