Kava kot kozmetični pripomoček: 5 možnosti uporabe

Pri roki nimate nobene kozmetike, imate pa kavo? To bo povsem dovolj! Presenečeni boste nad tem, za kaj vse jo je mogoče uporabiti.  Tudi če sicer ne pijete kave, si vsekakor zasluži posebno mesto v vaši kuhinjski omarici.


Kavni piling poživlja in pomlajuje kožo

Odprava težav z zabuhlimi očmi

Vsakodnevne skrbi in obveznosti so pogosto krive, da večina ljudi ne spi dovolj. Posledica so nemalokrat podočnjaki in zabuhle oči. Pitje kave pri tovrstnih težavah ne bo najboljša rešitev. Precej bolj vam bo pomagalo, če kavo zmešate z malce vode in jo nato nanesete na predel pod očmi, kar bo pospešilo prekrvavitev. Pustite učinkovati približno 20 minut in nato sperite s hladno vodo.

Boj s celulitom

Kava sicer celulita ne bo v celoti odpravila, vendar lahko občutno izboljša videz vaše kože. Mešanico kave in vode lahko uporabite tudi kot piling za telo. Kava v kombinaciji z masažo bo poskrbela za izboljšanje prekrvavitve, posledično pa bo vaša koža precej bolj napeta in gladka.

Poudarite barvo svojih las

Temnolaske lahko s pomočjo kave dosežete nekoliko intenzivnejši, bolj sijoč odtenek las. To je ena izmed skrivnosti, ki jo uporabljajo številni vrhunski frizerji. Svojemu balzamu dodajte žličko ali dve kave in ga nato uporabite kot običajno. Priporočljivo je, da ostane mešanica balzama in kave na laseh vsaj 5 minut. Končni rezultat bo čudovit, lesketajoč se barvni odtenek vaših las.


Piling za lasišče

Na vašem lasišču se ves čas nabirajo maščobe, odmrle kožne celice in druge snovi, ki jih pri običajnem umivanju las pogosto ne morete v celoti odstraniti. To lahko privede do prekomernega maščenja in drugih težav z lasmi. Masiranje lasišča s kavo predstavlja učinkovito pot do lepših in bolj zdravih las, s to metodo pa bodo dobili vaši lasje tudi prav poseben lesk. Na mokre lase oziroma lasišče nanesite kavo in nato izvajajte masažo vsaj 60 sekund. Lase si po končanem pilingu umijte s šamponom in uporabite balzam.

Pomiritev razdražene kože

Čeprav pitje kave stimulira naš organizem, pa je učinek kave na razdraženi koži povsem nasproten. Zaradi vsebnosti antioksidantov, ki med drugim varujejo kožo pred prezgodnjim staranjem, bo kava poskrbela za hitro pomiritev razdražene in pordele kože na katerem koli delu vašega telesa.

VEČ VSEBIN: