Kako si poenostavimo življenje?

Ujetost v vsakdanjo rutino, vsakodnevni opravki, spori z bližnjimi in še marsikaj so dejavniki, ki močno vplivajo na naše življenje ter posledično na našo srečo in zadovoljstvo. Kot otroci imamo sanje, čeprav včasih morda neverjetne, a kot odrasli jih slej kot prej pozabimo.


Vdamo se v usodo in si mislimo, da tako pač je in smo prepričani, da ničesar ne moremo spremeniti. Življenje si nemalokrat zapletamo sami, ko dvomimo o sebi in svojih zmožnostih. Čas zase si moramo vzeti in dovoliti si moramo živeti srečno življenje. To je smisel, če že živimo, kajne?

Poenostavite življenje

Odklopimo se od vsega

Da, prav ste prebrali. Popolnoma nič ne bo narobe, če bomo eno uro na dan odklopljeni. Lahko z eno nogo za vratom med izvajanjem joge, morda na sprehodu, lahko pa preprosto lenarimo, saj si konec koncev tudi tako vzamemo čas zase, četudi gledamo v strop. Če je to tisto, ob čimer odmislimo stres, ki se je nabral tekom dolgega dneva, je to popolna meditacija. Kdo ve, morda nas bo kdo v prihodnosti učil lenariti, saj včasih tudi tega ne znamo. Ena ura časa porabljenega na tak način nam bo dobro dela, saj ta ne bo tako hitro minil, kot mine, če se zamotimo z raznimi družabnimi omrežji ali igricami.

Opredelimo svoje odnose

Morda že malce izrabljeno, a vseeno na mestu. Tudi na slabe stvari se lahko ljudje navadimo in si mislimo, da tako pač je. Določeni odnosi, ki nas v resnici psihično utrujajo, namesto da bi nas napolnjevali s pozitivno energijo, nas velikokrat zasužnjujejo in potrebujemo veliko razmisleka o njih. Vzemimo si torej čas in razmislimo, v katerih odnosih želimo vztrajati in se zanje potruditi in v katerih ni nobenega napredka, obenem pa nas spravljajo v slabo voljo. Ko bomo razmišljali na tak način, bomo do ključnih ugotovitev in spoznanj prišli sami.


Napišimo si seznam

Čeprav se sliši res lahko, je včasih najtežje odgoviriti na vprašanje – česa si pravzaprav res želimo? Morda najprej naredimo manjše korake in si zapišimo, kaj bi želeli jutri za kosilo, kam bi radi šli za vikend, česa bi se radi naučili itd., želje in cilji se bodo v nekem trenutku začeli pisati kar sami. Ko bomo vedeli, česa si želimo, se bomo lažje za to tudi trudili. Želje naj bodo seveda v skladu z našimi zmožnostmi. Včasih se ljudje podcenjujemo in smo zmožni veliko več, kot mislimo. Vsakemu pa se prav tako lahko zgodi, da svoje zmožnosti in posledično želje preceni in ker hitro ni napredka, obupa. Ravno zato je dobro začeti z manjšimi željami, se spoznavati in si nato brez dvomov začrtati pot k uspehu. Tudi največje želje se uresničijo, če smo se pripravljeni truditi za svoj cilj.

VEČ VSEBIN: