Kako se takoj počutiti bolje v svoji koži?

Samopodoba lahko ima močan vpliv na vaše življenje. Pomemben del samopodobe je dojemanje svojega telesa. Tudi če se na splošno dobro počutite v svoji koži in ste zadovoljni sami s sabo, pa imate zagotovo kakšen slab dan, ko ob pogledu v ogledalo nikakor niste zadovoljni in ko bi se najraje skrili pred svetom. Takrat lahko upoštevate nekaj preprostih trikov, ki vam bodo pomagali, da boste samozavestno odkorakali na ulico.


Samopodoba

Nadišavite se

Že če se malo uredite, se boste potrjeno počutili bolj samozavestno. Vaša priljubljena dišava pa bo v vas prebudila občutek sreče, ki vas bo takoj spravil pokonci.

Privoščite si razvajanje

Američani so naredili študijo, ki je razkrila, da se ženske, ki si privoščijo masažo telesa, počutijo v svoji koži bolje kot tiste, ki si ne vzamejo časa za masažo. Res ali ne, vsak izgovor je dober, da si privoščite razvajanje in poskrbite zase. S tem se boste napolnili z energijo, kar bo zagotovo imelo dobre posledice na vaše razpoloženje.

Opomnite se, da je vaše telo čudež

Če se vam zdi, da vaše telo ni dovolj lepo, ali pa da imate preveč kilogramov, se spomnite, kaj vse vam omogoča. Spomnite se vseh funkcij, ki jih ima. Cenite, da vam omogoča tek ali sprehod v naravi. Cenite, da lahko vohate odlično kosilo in vidite vaše najljubše.


Pričnite z gibanjem

Pri gibanju se sprošča hormon sreče, zato le vstanite. Poskusite s plesom na priljubljeno glasbo, nikar ne poslušajte otožne glasbe, ki vas bi znala še bolj pobiti. Če boste gibanje vključili v svoj vsakdan pa bodo takšni dnevi zagotovo prej izjema kot pravilo, saj bodo rezultati gibanja poskrbeli za vašo samozavest.

VEČ VSEBIN: