Kako se sprijaznimo z razočaranji in s stresom, ko gre vse narobe

Pridejo časi, ko gre vse narobe. Vreme, služba, srčne bolečine, nedoseženi osebni cilji in posledično skrhani odnosi. Razočaranja so del našega življenja in prej kot jih bomo sprejeli, bolj kakovostno se bomo lahko prebili čez različne situacije. Razočaranje je čustvo, ki ga mnogi zelo težko sprejemajo.


Razočaranje in stres

Razočaranje si je potrebno dovoliti čutiti

Carl Jung, švicarski psihiater je nekoč zapisal, da ne moremo živeti srečnega življenja brez kančka temačnosti in beseda srečen, bi izgubila svoj pomen, če je ne bi vsaj malo vodila tudi žalost. Razočaranj v življenju se ne smemo bati, poskrbeti moramo, da se iz vsakega razočaranja nekaj naučimo in pridobimo izkušnjo, ki nas bo odtlej spremljala v življenju. Občutenja ob tem si moramo dovoliti čutiti, ne glede na to kako boleča so in brez »priganjanja«, torej moramo si vzeti tudi čas. Glede na naš odziv kasneje, vidimo kaj nas je sploh razočaralo in zakaj.

Spoznajte svoje srce

Premislite katere so vaše temeljne vrednote in delujte v skladu z njimi. Če ste prijazni in ljubeznivi, se ob razočaranjih počutite, kot da vam je bilo nekaj odvzeto. Ob tem je najhuje ostati zvest svojemu srcu. Ne delajte si zidov okoli sebe, saj bo trenutna jeza in žalost ob razočaranju, le tako s časoma minila.

Pridobite si različne vidike

Ugotovite zakaj sploh ste razočarani in ne vzemite vsega takoj osebno, kajti le tako boste na situacijo lahko pogledali tudi z drugega zornega kota. Če vas je prizadela neka oseba, vas morda ni namerno. Če niste dosegli zadanega cilja, se povprašajte zakaj in predvsem kaj bi bilo potrebno izboljšati, da naslednjič ne boste razočarani.


Sprejem razočaranja

Če ste si ga dovolili čutiti, če veste kakšne so vaše vrednote in česa ste vredni in če ste pogledali na to z različnih vidikov je najbolj pomembno, da razočaranje sprejmete in to vadite. Zaradi razočaranj vas ne sme biti strah. Morda je najprej težko, ampak ko boste razočaranje vsakič znova razdelali, bo bilo lažje pa tudi manj jih bo. Ob takšnih analizah boste ugotovili, kaj delate narobe.

VEČ VSEBIN: