Kako se spopasti s partnerjevim smrčanjem

Mnogi ljudje imajo težave s smrčanjem svojega partnerja, ki kali nočni mir in jim krati še kako potreben spanec. Ustvarjanje hreščečega zvoka je lahko silno moteče, na kocko pa lahko postavi še tako trden odnos, da se človek naposled vpraša, kaj mu je tega treba.


Če imate tudi vi tovrstne probleme, ohranite mirno kri, saj gre za težavo, s katero so se uspešno spopadli že mnogi pred vami. Pred vami je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri premagovanju omenjene nadlege.

Smrčanje

Pošljite partnerja k specialistu

Včasih je smrčanje posledica zamašenega nosu, v tem primeru vam lahko pomaga otorinolaringolog ali celo splošni zdravnik. Najprej je treba odkriti vzrok težav, lahko gre za alergijo, prehlad ali deviacijo nosnega pretina, to bo ugotavljal zdravnik. Pred spanjem naj si partner v vsakem primeru s fiziološko raztopino ali s pomočjo inhalacije očisti dihalne poti, verjetnost smrčanja se bo s tem precej zmanjšala.

Čepki za ušesa

Kupite si čepke za ušesa, danes jih je na tržišču že toliko, da lahko med njimi izbirate. So poceni in precej udobni, nanje pa se boste morali najprej navaditi. Po nekaj dneh sploh ne boste več opazili, da jih uporabljate, ponoči pa vas bo obdajala blagodejna tišina in spali boste kot dojenček.


Vlažilec zraka

Nekateri ljudje smrčijo zaradi preveč suhega zraka. V spalnico dajte vlažilec zraka, ki bo zrak vlažil, hkrati pa bo oddajal pomirjujoče enakomerne vibracije, ki vas bodo zazibale v spanec, hkrati pa bodo še zadušile zvok nadležnega smrčanja.

VEČ VSEBIN: