Kako preživeti zdrav dan v pisarni?

Ostati zdrav v pisarni je izziv, s katerim se spopada ali pa se je spopadal že marsikdo od nas. Vedno je kdo, ki praznuje kakšen rojstni dan in prinese sladkarije in slaščice ali pa se kdo vrne s potovanja s celo vrečo dobrot, ki se jim enostavno ne gre upreti. Kaj storiti, da se vsem tem skušnjavam lažje upremo?


Delo v pisarni

Vzemite si s seboj prigrizek

To bo naredilo veliko razliko. Pripravljeni morate biti na prihod raznovrstnih slaščic in najlažje se jim boste uprli, če boste s seboj imeli svojo hrano. Morda bo vaš prigrizek malce bolj zdrav in v primerjavi z mastno pico v tistem trenutku ne tako slasten, vendar vam bo vseeno v pomoč, da se ostali hrani uprete, pa še ponosni boste nase. S seboj si poleg pripravljenih jedi lahko nesete kakšno sadje, korenček, semena in oreščke, jogurt itd.

Pijte veliko vode

Ko boste videli, da prihaja torta ali pica, spijte kozarec vode. Sliši se skoraj smešno, vendar vam bo to vsaj malo pomagalo, vaš želodec bo namreč napolnjen. Seveda ne pozabite na obrok iz prejšnje točke.

Kosilo s sodelavci

Če s sodelavci hodite ven na kosilo, predlagajte kaj novega ali pa si v restavraciji, kamor hodite izberite kaj bolj zdravega. Skoraj vsaka restavracija ima solate, ki so s primernimi dodatki prav tako dobre kot kakšen sendvič. Če ste obsojeni na menzo, prav tako stremite k solatam, zelenjavi in čim manj predelani hrani. Pazite se juh, ki so velikokrat zgoščene z moko ali zdrobom in tako »skrivajo« svojo kalorično vrednost.


Revolucija prehrane

Ni vse v teži, zdrava prehrana prinaša tudi dobro počutje, s pomočjo malce športa pa se tudi lažje spopadate s stresom. Ravno zato lahko v pisani predlagate zdrav način prehranjevanja in da bo bolj zanimivo, ga spremenite v tekmo. Postavite cilj za naslednjih 6 mesecev, naredite tabelo, kamor bo vsak vpisoval svoje dosežke in na koncu razglasite zmagovalca. Če bo v igri tekmovanje, boste namreč na svojo stran dobili še tistih nekaj sodelavcev, ki jih zdrava prehrana ne zanima toliko kot samo tekmovanje. Doba šestih mesecev pa je ravno prav, da ljudje ne bodo začeli z ekstremnim hujšanjem, kar prav tako seveda ni zdravo.

VEČ VSEBIN: