Kako podaljšati čas med posameznimi umivanji las?

Postanejo vaši lasje izjemno hitro mastni? Številni ljudje se soočajo s podobno težavo. Za mnoge to pomeni, da si morajo lase umivati praktično vsak dan, če nočejo, da bi bili videti zanemarjeni. Verjetno pa veste, da lahko prepogosto umivanje las težave na dolgi rok še poslabša. Ste se tudi sami ujeli v začaran krog? Na srečo obstaja nekaj preprostih trikov, s katerimi lahko postopoma zmanjšate pogostost umivanja las.


Nega las

Balzam nanašajte samo na konice

Morda se vam zdi, da je umivanje las ena osnovnih veščin, ki je tako preprosta, da si ne zasluži posebne pozornosti. Vendar pa se pogosto izkaže, da mnogi ljudje pri tem opravilu naredijo precej začetniških napak. Ena najbolj razširjenih je nanašanje balzama na celotno dolžino las in s tem tudi na lasišče. Posledica tovrstnega nanosa je, bodo postali vaši lasje najverjetneje zelo hitro mastni. Tako je precej bolje, da se pri nanašanju balzama osredotočite le na konice. Običajno so konice tiste, ki potrebujejo dodatno zaščito, če želimo preprečiti njihovo izsuševanje in cepljenje. Hranilne obloge za lasišče pa raje uporabite pred samim umivanjem las.

Ne pretiravajte z izdelki za oblikovanje las

Za to, da postanejo vaši lasje nadpovprečno hitro mastni, je lahko kriva tudi prekomerna uporaba izdelkov za oblikovanje pričeske. Tudi v tem primeru bodite še posebej pozorni na to, da teh izdelkov ne boste nanašali tik ob lasišče ali celo neposredno nanj. Upoštevajte načelo, da je manj več. Mnoge sestavine v izdelkih za oblikovanje las lahko namreč pripomorejo k temu, da postanejo lasje že hitro zelo mastni in ne ravno najlepši na pogled.

Pazite, da se las ne boste dotikali prepogosto

Morda je to navada, ki se je niti ne zavedate dobro. Mnogi ljudje nevede posvetijo ogromno časa »igranju« s svojimi lasmi. Stalno dotikanje las in lasišča pa seveda pomeni tudi hitro maščenje las. Podoben učinek ima tudi prepogosto česanje. Poskušajte torej postati bolj pozorni na svoje navade in jih poskušajte čim bolj omejiti, če ugotovite, da bi lahko igrale vlogo pri vaših težavah z mastnimi lasmi.


Kupite si zares kakovosten suhi šampon

Ena od rešitev, s katerimi je mogoče podaljšati intervale med »klasičnimi umivanji las«, je seveda lahko tudi uporaba suhega šampona, ki vam pride zelo prav tudi takrat, ko se vam mudi. Morda vaše izkušnje s suhimi šamponi niso bile najboljše, zato ste se jim začeli izogibati. Vendar pa morate vedeti, da obstaja precejšnja razlika v kakovosti med posameznimi izdelki. Poiščite torej suhi šampon, ki vam bo zares ustrezal.

Poskusite se izogniti sušenju las s sušilnikom

Za naše lase je precej bolje, če po pranju pustimo, da se posušijo naravno, torej na zraku, kot da jih sušimo s sušilnikom. Včasih je to sicer edina smiselna možnost, vendar se poskusite vsaj takrat, ko je to mogoče, izogniti uporabi sušilnika. Ne le da s tem zmanjšate možnosti za poškodbo vaših las, ampak ima lahko vroč zrak tudi vpliv na količino maščob, ki jih izločijo lojnice na vašem lasišču. Pogosto sušenje las s sušilnikom tako večinoma prispeva k temu, da postanejo lasje zelo hitro mastni.

VEČ VSEBIN: