Kako olupiti česen v manj kot 30 sekundah

Vsak lupi česen na svoj način: nekateri ga sploh ne, spet drugi olupijo več plasti in ločijo stroke. Vsi pa se strinjajo, da je zelo zdrav. Preden pa vam izdamo skrivnost njegovega hitrega lupljenja, si preberite nekaj o njegovih koristih.


Uživanje česna znižuje nivo slabega holesterola, ki lahko povzroči nastanek srčno-žilnih bolezni. Je dokazan antibiotik. Ker deluje proti bakterijam, glivicam in virusom, ga lahko uporabite kot domače zdravilo. Ko se vas loteva prehlad, pojejte nekaj strokov surovega česna.

Kako olupiti česen

Česen deluje proti raku. Študije italijanskih raziskovalcev so pokazale, da prehrana z veliko česna in čebule pripomore k znižanju tveganja za nastanek raka.

Znižuje krvni tlak. Nekatere študije so pokazale, da je česen pri zniževanju krvnega tlaka enako učinkovit kot zdravilo atenolol.


Skrivnost lupljenja česna

Česen zaprite v steklen kozarec in ga močno stresajte od pol do ene minute (to zelo radi delajo otroci). Nato ga stresite iz posode: stroki česna bodo odstopili od olupka.

Kremna omaka iz česna in avokada

Zdaj, ko poznate skrivnost lupljenja česna, vam lahko izdamo še odličen recept za omako brez dodanih mlečnih izdelkov, ki jo morate poskusiti.

Potrebujete:

  • 1 zrel avokado,
  • 2 stroka česna,
  • 2 žlički limoninega soka,
  • 1 žličko olivnega olja,
  • 6 g sveže bazilike,
  • sol in poper.

Avokado olupite in mu odstranite koščico. Česnu odstranite olupek.

Priprava:

  1. Baziliko in stroka česna mešajte v električnem mešalniku, dokler ne nastane gosta zmes.
  2. Dodajte meso avokada, olivno olje in limonin sok. Mešajte dokler zmes ne postane gladka.
  3. Začinite s poprom in soljo.
  4. Postrezite z na tanko narezanimi trakovi bučk.

VEČ VSEBIN: