Kako narediti seznam novoletnih zaobljub

Bliža se veseli december, ki je poleg vseh dobrot, ki nam jih ponuja, tudi čas oblikovanja in pisanja novoletnih zaobljub. Morda smo si že velikokrat zadali previsoke cilje ali pa se vam jih enostavno ne da vseh uresničiti, ker nimate dovolj motivacije? Res je, lažje je vse skupaj zapisati, kot preiti od besed k dejanjem. Kako se motivirati in res izpolnite vse, česar si želite?


Novoletne zaobljube

Pripravljeni, pozor zdaj

Zapišite česa si res želite, saj boste le tako, to lahko začeli uresničevati. Poleg tega si zapišite tudi zakaj si to želite. Zapišite si stvari za katere se vam zdi v danem trenutku možno, da jih v prihodnosti uresničite. Če ste si nekaj v preteklosti že želeli in tega niste dosegli, se vprašajte zakaj se je to zgodilo in se učite iz neuspeha.

Kaj vas osreči?

Če imate težave z delanjem seznama, se osredotočite na stvari, ki so vam v življenju pomembne in od tu razmišljajte naprej. Kaj vas osreči, kaj vam privabi nasmešek na obraz? Od tu naprej gradite vas seznam. Začnite z malimi stvarmi, le tako ne boste obremenjeni in ne boste vedno razmišljali le o temu, pač pa se boste prepustili trenutku

Ne iščite izgovorov

Dobro je, da upoštevate že nasvete pri izdelavi seznama želja. Ko ste enkrat seznam spisali, poti nazaj ni več, zato ne iščite kakršnihkoli izgovorov, ko bi jih morali začeti uresničevati. Izgovori so namreč človekovi najboljši prijatelji in najhujši sovražnik. Če se odločite zvečer, da se boste zbudili ob šesti uri zjutraj, ker želite še nekaj narediti, tega zjutraj ne prestavljajte. Sprejmite realnost v najbolj pozitivnem smislu.


Naj vas strah ne zavede

Pravijo, da če vas vaše sanje vsaj malo ne prestrašijo, niso dovolj velike. Ljudi strah izolira in postane tako močan, da se lahko ne lotevajo najrazličnejših stvari v življenju, ki bi jih lahko tudi osrečile. Če ste se odločili, da boste nekaj doseli, da imate potrebne karakteristike, možnosti in seveda sposobnosti, je odvisno le še kdaj boste to storili in koliko truda boste vložili v to, da dosežete. Če ste pri pisanju seznama mislili, da ste nečesa zmožni, naj vas strah ne zavede.

Pazite kaj si želite, ker se lahko uresniči

Ne silite se želeti si nekaj, kar vas ne bi osrečevalo. Če imate spodobno službo in kakor toliko spodobno plačo, se ne silite, doseči še nekaj več, sam zato, ker veste da se to da in da ljudem okoli sebe dokažete svojo moč. Svojo srečo lahko najdete v toliko drugih drobnih stvareh. Problem pri temu je namreč, da četudi bi tisto dosegli, vedno bi imeli slo po nečem večjem in boljšem. Kot da nikoli ne bi bilo dovolj.

VEČ VSEBIN: