Kako najbolj uživati, ko greste v pokoj?

Nekateri komaj čakajo upokojitev, drugi se je bojijo, tretji jo odlašajo še mnogo let. Ampak ko pride do tega trenutka, je dobro imeti načrt, kako izkoristiti prosti čas. Po branju članka boste komaj čakali »penzijo«.


Vsi vemo, da je podlaga za prijetni pokoj zdravje. Za to je treba skrbeti že prej, zato ne pozabiti na zdravo prehrano, gibanje, manj alkohola kot v mlajših letih in čim manj kajenja. Kaj pa vaše psihično počutje? Pravijo, da tudi duša potrebuje hrano. Kako boste nahranili svojo dušo po upokojitvi?

Aktivno v pokoj

Sledite sanjam

Nikogar ne zanima, ali ste po vašem mnenju prestari za kakršenkoli podvig. Ne se počutiti stare! Zadovoljite vaša stališča in želje. Če je bila neka želja več let skrivnost, imate sedaj odlično priložnost, da se odprete in jo uresničite.

Imejte načrte in projekte

Druga točka je močno povezana s prvo točko. Načrtujte potovanje, organizirajte veliko večerjo s prijatelji, vpišite se na jezikovni tečaj, odpeljite vnuke na izlet, aktivirajte um.


Ohranjajte svoje strasti

Odkrijte in ohranjajte svoje strasti, saj so vam le te pomagale priti do te točke, kjer ste. Bodite strastni bodisi v kuhinji, ob vrtičkanju, negujte strast do glasbe, filmov. Če imate možnost, pa negujte tudi strast do partnerja. Začutite svoja čustva zopet kot intenzivna, naj nič ne postane mlačno.

Ažurirajte se

Posodabljajte se. Berite časopise, bodite na tekočem o aktualnih dogodkih, zavedajte se, kaj se dogaja v vašem mestu. Uporabljajte moderno tehnologijo in tudi na ta način ohranjajte mladostni duh.

Negujte videz

Tudi fizično zdravje, kot smo omenili zgoraj, je pomembno. Če boste skrbeli za kondicijo, telo in svež obraz, se boste počutili bolj zdrave. Privoščite si klepet pri frizerju, obisk pri kozmetičarki, kupite si nov parfum, pojdite na bližnji hrib, odpravite se teči, ohranjajte formo za nakupovanje in podobno. Vse te aktivnosti vas osrečujejo.

VEČ VSEBIN: