Kako izbrati popolno darilo za svoje najdražje?

Je izbiranje daril za vaše bližnje za vas običajno najhujši del praznikov? Čeprav se večina decembrskih praznikov veseli, pa po drugi strani le redki posamezniki uživajo tudi v kupovanju daril. Težko je namreč najti darilo, ki bo obdarovanca zares razveselilo, zato se pogosto zadovoljimo z zasilnimi rešitvami, za katere vemo, da ne bodo ravno zadetek v polno. Bi želeli, da bi bilo letos obdarovanje drugačno? Ne potrebujete ogromno denarja, če želite z darilom razveseliti svoje najbližje in jim pokazati, da vam veliko pomenijo. Upoštevanje nekaterih osnovnih načel bo poskrbelo, da boste letos zelo hitro našli idealna darila – brez izgubljanja živcev in časa.


Novoletna darila

Prisluhnite tistim, ki jih nameravate obdariti

Morda imate občutek, da bi morala biti tista res dobra darila vedno presenečenje. Nekaj, za kar niti obdarovanec sam ni dobro vedel, da si tega tako močno želi. Vendar to nikakor ne drži. Pogosto so najboljša darila tista, s katerimi pokažete, da zares poslušate obdarovanca. Tudi če se vam zdijo stvari, ki jih omenja kot svoje želje, povsem nezanimive in neuporabne, imejte v mislih, da ne boste vi tisti, ki boste uporabljali darilo. Eno osnovnih pravil je tako, da ne poskušajte zakomplicirati stvari, ki so v osnovi zelo preproste. Imate torej še nekaj časa, da se »naučite poslušati«, če tega do zdaj še niste počeli – oziroma da postanete bolj pozorni na želje svojih najbližjih. Obenem pa lahko tudi malce pobrskate po spominu. O čem je že govorila vaša prijateljica ali sorodnica, ko sta se nazadnje srečali?

Ne obremenjujte se z velikostjo darila

Mnogi pri nakupovanju skoraj nezavedno sledijo nekakšnemu pravilu, da mora biti darilo čim večje. Če imajo torej na razpolago dve potencialni darili za približno enako ceno, bodo instinktivno izbrali večje, čeprav to ni nujno tisto, česar se bo obdarovanec zares bolj razveselil. Poskušajte se izogniti tej napaki in temu, da bi poskušali darilo sestaviti iz povsem neuporabnih predmetov, le da ne bi bilo videti premajhno. Velikost torej ne sme igrati nobene vloge, če poskušate izbrati darilo, ki ga bo obdarovanec zares vesel.

Če nimate dobre ideje, raje podarite darilni bon

Morda se vam zdijo darilni boni preveč generično darilo. Vendar pa so pogosto precej boljša izbira od zgrešenih nakupov, ki nimajo nič skupnega z obdarovančevimi interesi in željami. Če torej nimate prave ideje, kaj kupiti, bo vsekakor bolje, da izberete darilni bon za trgovino, v kateri obdarovanec zagotovo rad kupuje.


Podarite izkušnjo

Naši domovi so danes pogosto polni stvari, ki jih ne uporabljamo ali potrebujemo zares, vendar se jih zaradi sentimentalne vrednosti, ki jo imajo za nas, težko znebimo. To je dobro imeti v mislih, ko izbiramo darila. Ni namreč le izbiranje darila tisto, ki je naporno, ampak je lahko takšno tudi sprejemanje daril, še posebej če obdarovanci na razpolago nimajo veliko prostora za skladiščenje. Odlična rešitev je tako lahko ta, da podarite doživetje – na primer večerjo v malce boljši restavraciji, tečaj, karto za kino ali gledališče, morda vstopnico za adrenalinski park, bon za masažo … Zagotovo lahko za vsakogar najdete darilo, ki ni nujno materialno oziroma »otipljivo« in ki bo poskrbelo za veliko navdušenja.

VEČ VSEBIN: