Kaj o nas izdaja drža glave

Način, kako nekdo drži glavo, nam veliko pove o njegovem značaju. V pogovoru mnogokrat pravimo, da nekdo “nosi glavo pokonci” ali pa je v nekdo “sklonil glavo,” ko bi se moral za kaj zavzeti. Obe rekli seveda držita. Poglejmo, do katerih zaključkov lahko pridemo o nekom na podlagi drže glave.


Drža glave

Glava je zravnana, brada pa potisnjena nekoliko naprej

Če človek drži glavo pokonci, brada pa je potisnjena nekoliko naprej, je pred nami človek neodvisne narave, samozavesten, morda celo nekoliko preveč ponosen in celo ošaben. Tak človek se nikoli ne podreja tuji volji, razen če to ni nujno potrebno. Na takega človeka je težko vplivati, ima veliko zaupanja vase in odločnosti, odločitve pa sprejema sam.

Dvignjena glava, brada pa močno potisnjena naprej

Kdor nosi glavo dvignjeno, brado pa ima močno potisnjeno naprej, je po naravi napadalen in največkrat tudi domišljav. S tako držo izdaja svoj občutek premoči nad ostalimi ljudmi, zato je treba biti s takim človekom zelo previden.

Glava je povešena

Kdor glavo poveša, hkrati pa oči in čelo skriva pred svetom, skuša podzavestno skriti svoj značaj. To ne pomeni, da je značajsko slab, torej neprijazen, nesramen ali celo nevaren, marveč da enostavno ne zaupa vase, hkrati pa se boji odgovornosti in dvomi v svoje sposobnosti.


Glava je postrani

Na ljudi, ki glavo nagibajo na stran, bodisi na levo ali desno, je načeloma lahko vplivati. Dovzetni so za zunanje vplive in se jim podrejajo, ponavadi so občutljivi in mnogokrat celo labilni.

Glava je nemirna

Vsi smo že naleteli na ljudi, katerih glava ni niti za hip pri miru, obračajo jo na levo, pa spet na desno, njihov pogled bega, lovijo sleherni pogled, ki se upre vanje, pa naj bo s katerekoli strani. Načeloma gre v tem primeru za inteligentne ljudi, ki se zanimajo za vse okoli sebe in niti podnevi niti ponoči v resnici nimajo miru. Takšni ljudje dajejo vtis, kot da vsak čas pričakujejo, da se jim bo zgodilo nekaj presenetljivega, najsi bo to ljubezni, v službi ali na kateremkoli drugem področju.

VEČ VSEBIN: