Kaj naša hoja pove o nas?

Ljudje hodimo na različne načine, nekateri imajo trdnejši, drugi mehkejši korak, način hoje pa o nas vsekakor nekaj pove, tako kot na primer stisk roke. Če na našo hojo ne vpliva trenutno razpoloženje, se nas da po hoji prepoznati – tako kot mi lahko na enak način prepoznamo druge ljudi. Preverite, kaj vse lahko hoja pove o nas.


Hoja in osebnost

Odločna in zanesljiva hoja

Kadar hodimo odločno in zanesljivo, to o nas izdaja, da imamo veliko življenjske moči, poguma, vestnosti, po drugi strani pa kaže tudi na zaprtost vase in preračunljivost.

Odločna in ponosna hoja

Odločna in ponosna hoja kaže na pravo ali na zaigrano samozavest, poleg tega je človek s tako hojo skoraj vedno rahločuten in občutljiv na dogajanje v svoji okolici.

Težka hoja

Za ta tip hoje je značilno, da človek sodeluje z vsem zgornjim delom telesa, kar kaže na moč in odločnost ter na prijeten značaj, ki mu ne manjka domišljije. Taki ljudje so navadno hladnokrvni in jih je lahko zmesti.


Negotova hoja

Negotova, plašna hoja izdaja nezaupljivost in bojazljivost. Človek z negotovim korakom je neodločen, nagnjen k otožnosti in pretirano čustven, vsakdanje tegobe pa ga preveč bremenijo.

VEČ VSEBIN: