Kaj so nas očetje naučili o ljubezni?

Naši očetje so bili prvi moški, ki so nas ljubili. Naučili so nas nekaj najbolj dragocenih lekcij o ljubezni. Postavili so precej visoka merila, ki se jih bodo morali držati naši bodoči moški.
Naučili so nas, da znamo oceniti, kaj si zaslužimo, kako nas morajo obravnavati. Oče je bil prvi moški, ki je bil do nas ljubeč. Naučil nas je, da si v življenju zaslužimo le najboljše.
Oče nam je pokazal, da če nekoga ljubiš, mu moraš to pokazati vsak dan. In to ne samo to, lahko celo vsako jutro, vsak večer in ob vsaki priložnosti ves dan. Vse to so majhni znaki pozornosti, ki pomenijo veliko.


Očetovska ljubezen

Tretja stvar, ki smo jo povzele je nauk, da moramo včasih uporabiti besede, da pokažemo, kaj čutimo. Za nas je dovolj objem za dokaz, da sočustvujete z njim in da ste bili vedno tam za njega. Nekateri ljudje, predvsem moški, pa tega ne vidijo tako; ljubezen in naklonjenost ne kažejo na ta način. Oni želijo besede: če je prava beseda prava, bo naredil pravo stvar.
Od očeta smo se naučile, da občutljivost ni slaba stvar. Oče je najmočnejši moški lik v našem življenju, ampak vseeno nam je dal vedeti, da obstaja trenutek za podrtje zidov in tako pokazati svoja čustva. Naučili so nas, da moramo govoriti o tem, kako se počutimo in priznati svoje napake brez občutka šibkosti. Ko nekoga ljubiš, si lahko dovoliš pokazati nežnejšo plat.

Še zadnja stvar, ki nam jo je zapečatil oče v srce je, da se ljubimo in da ljubimo kljub nepopolnosti. Oni vedo, da nismo popolne, vendar nas ima vseeno rad. Zna nam odpustiti in pustiti, da se naučimo, ko delamo napake. Odnos med očetom in hčerko uči, kar morate vedeti o odpuščanju in ljubezni, pa kljub nepopolnostim, ki jih posedujemo prav vsi.

VEČ VSEBIN: