Kaj naj oblečem za zmenek in kaj za sestanek?

Eno najpogostejših vprašanj, ki mi jih zastavijo, je: »Kaj naj oblečem?« Zagotovo ste se to vprašale večkrat, najverjetneje tudi danes zjutraj. Odgovor niti ni tako zelo preprost, če se ne želite zanemariti, ampak se obleči po zdravi pameti in okoliščinam primerno.


Kaj obleči?

Izbira oblačil za ženske se zdi skoraj brez meja. Slog, barve, materiali – kupite lahko skoraj kar koli. Pa vendar je lahko neverjetno velik izziv najti pravo kombinacijo sloga, barve in materiala, ki se najbolje prilega ne le vašemu fizičnemu videzu in osebnosti, ampak tudi situaciji, v kateri boste oblačila nosili.

Kot svetovalka za slog oziroma stilistka sem videla že veliko žensk, ki so se prav zanemarjale s svojim slogom – tako profesionalno kot osebno. Ko me pokličejo organizacije, ki želijo pomoč pri slogu uslužbenk, je tipičen scenarij ta, da so ženske oblečene slabše kot moški. Čeprav je še vedno veliko primerov, kjer ženske zaslužijo manj na istem delovnem mestu, ni potrebe, da se to odraža tudi v slogu oblačenja.

Zgodba Joyce

Ko je Joyce zakorakala v politiko, si je prizadevala za to, da bi njene ideje slišali in da bi dobila čim več podpore. Njena sproščena, cenena oblačila, nemoderna frizura in slabo ličenje so zmanjševali njene možnosti. Zato je prišla k meni po pomoč …


Več si preberite v novembrski številki revije NAJA >>

VEČ VSEBIN: