Malica v službi bi morala biti preprosta za pripravo in taka, da jo lahko pripravite že dan prej. Vsaka malica mora biti zdrav in uravnotežen obrok, da vas nasiti, hkrati pa ne pusti težkega občutka, saj morate v službi po malici še kaj postoriti.
Solata s piro za 4 osebe
- 200 g pire
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 120 g mocarele
- 1 rdeča paprika
- ½ šopka peteršilja
- 1 avokado
- Sol, poper
Piro skuhamo po navodilih, ki pišejo na embalaži, navadno se kuha 20 minut v vreli vodi. Potem pa dodate surovo zelenjavo, mocarelo, začimbe ter za konec dodajte še limonin sok.
Solata s pršutom in limono
- glava radiča
- 100 g motovilca
- 50g kuhanih špargljev
- 50 g mladega kuhanega stročjega fižola
- ¼ melone
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice kisa
- 1 žlica parmezana
- 1 žlička gorčice
- 4 rezine pršuta
- Sol, poper
Solato očistimo ter zmešamo vse skupaj. Iz olja, kisa, gorčice in soli pripravimo preliv za solato. Na koncu dodamo še parmezan in solato prekrijemo s pršutom.
Jajca s slanino
- 250 g krompirja
- 1 čebula
- 3 jajca
- 100 g prekajene slanine
- 50 ml oljčnega olja
- sol, poper, žlička peteršilja
Krompir in čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine, slanino pa na koščke. Krompir popečemo in ga začinimo. Posebej popečemo slanino in na njej še čebulo. Potem dodamo jajca, krompir in peteršilj ter na vsaki strani pečemo 4 minute.
VEČ VSEBIN: