Kaj lahko naredimo za lepe in zdrave nohte?

Kako lahko poskrbimo za nohte, da bodo videti lep in čvrsti? Namesto, da zapravljate gore denarja za lakiranje in prekrivanje napakic, jih raje na naraven način odpravite.


Zdravi nohti so gladki, enakomerne barve, brez belih pikic in nelomljivi. Različni dejavniki pa na žalost vplivajo na to, da nohti postanejo bolj rumeni, belkasti, natrgani, razslojeni ali zavihani.

Nohti

Prva pot do rešitve je, da nohtov ne uporabljate za praskanje, stiskanje, puljenje in podobno. Strogo prepovedano je tudi grizenje ali grizljanje nohtov. Če se vam zalomu noht, ga raje spilite.

Nega nohtov naj bo sestavljena iz striženja, piljenja nohtov. Ne uporabljajte prepogosto odstranjevalca za lak, še bolje pa je, da si jih tudi znatno manj lakirate. Na roke, prste in nohte si vsak teden nanesite malo olja, ki bo utrdil krhke nohte in navlažil obnohtno kožico. Pomaga jim tudi ognjičeva krema . če so vaši nohti rumene barve, si jih ščetkajte z jabolčnim kisom in belilno zobno pasto.


Kaj lahko naredimo po nutricistični strani? Nohtom najbolj pomagata minerala cink in selen. To pomeni, da lahko pojemo veliko morskih sadežev in rib. Priporočamo tudi uživanje oreščkov, saj so polni selena in omega tri maščobnih kislin. Če ste sladkosnedi, naj postane vaša najljubša sladica temna čokolada, saj vpliva na močne in lepe nohte.

VEČ VSEBIN: