Kaj črte na čelu povedo o vas?

Črtam, gubam in sončnim pegam na čelu se je praktično nemogoče izogniti. Določene so genetsko in z načinom življenja. Pogosto so dober pokazatelj naše starosti – prav zato bi se jih velikokrat radi znebili. Ste vedeli, da linije na čelu povejo marsikaj tudi o našem mentalnem stanju? Le znati jih moramo prebrati.


Kaj črte na čelu povedo o vas?

Navpične črte

Če je na čelu prisotna navpična črta med obrvmi, gre za vztrajno in trmasto osebo. Mnogi zavidajo trdnost in odločnost tega človeka, ki nikoli ne obupa, čeprav je navzven videti sebičen, neromantičen ali egoističen. Resnica je, da na življenje gleda resneje kot drugi.

Dve navpični gubi med obrvmi izdajajo prijaznega, empatičnega, ljubečega in razumevajočega človeka. Ta oseba se navadno razume skoraj z vsakim, saj je všečna in je sposobna videti več zornih kotov hkrati.

Človek s poševnimi črtami je hitre jeze in nagnjen k pretiranim, burnim reakcijam.


Več navpičnih črt označuje perfekcionističen in deloven značaj. Gre za osebo, ki vse prej analizira in šele nato sprejme odločitev.

Vodoravne črte

Na čelu je lahko sedem vodoravnih črt in vsaka ima svoj pomen, ki je astrološkega izvora. Nekateri imajo vse, drugi pa samo eno ali morda nobene. Prva črta, ki je najbliže robu lasišča, je Saturnova. Črte si sledijo v zaporedju vse do Lunine črte, ki se nahaja najbliže obrvem.

Saturnova črta označuje zadržano naravo, pa tudi zanimanje za tuje jezike in delo, povezano z zemljo (vrtičkarstvo, kmetovanje, rudarjenje …).

Naslednja črta, Jupitrova, pripada ljudem, ki radi uživajo v zemeljskih užitkih, kot sta hrana in razkošje. Pogosto gre za vernega človeka, ki se rad izobražuje.


Sledi Marsova črta, ki naj bi jo imeli jezljivi, sebični in agresivni ljudje z veliko poguma in vzdržljivosti.

Tik pod njo je Sončna črta, ki jo opazimo na čelih ljudi, ki si v življenju želijo prestiža in moči. Človek s to črto ima ponavadi ugleden položaj v družbi.

Venerina črta je tretja od obrvi navzgor. Označuje umetniško naravo, ljubezen do užitka, lepih umetnosti in zabave.

Merkurjeva črta označuje človeka, ki je izjemno komunikativen. Odlično kariero si lahko zgradi v prodaji, poslovnem svetu ali medijih.


Črta tik nad obrvmi je Lunina. Kazala naj bi na osebo, ki ljubi poezijo, glasbo, dobro hrano in odlično vino. Odlikujeta jo izostrena intuicija in zanesljivost.

Vodoravne črte in zdravje

Če vodoravne črte na čelu potekajo neprekinjeno in na njih ni temnih pik ali se ne križajo z drugimi črtami, je to ugoden znak. V nasprotnem primeru to nakazuje na težave, ki jih ima oseba na določenem področju.

Po sodobnejših teorijah so vodoravne črte na čelu povezane s stresom in skrbmi ter naj bi nakazovale na potrebo po počitku. Vodoravne črte bi lahko kazale tudi na previsok vnos maščob in sladkorjev ali premalo pitja vode.

Zgladite gube na čelu na naraven način

Če vas motijo gube ali črte na čelu, lahko njihov videz omilite s katerim od spodnjih receptov:

  1. 21 dni uživajte 100 do 300 miligramov izvlečka grozdnih pečk, nato pa zmanjšajte dozo na 100 miligramov dnevno.
  2. Šipkovo olje pomaga proti utrujeni koži – uporabljajte ga namesto nočne kreme.
  3. 15 kapljic dihnikovega olja zmešajte z mandljevim ali sončničnim oljem – vmasirajte v kožo obraza in v trenutku bo navlažena.
  4. Zmanjšajte vnos soli, ki dehidrira kožo, to pa poslabšuje videz gub. Pijte več vode!
  5. Obraz večkrat na dan splaknite z mrzlo vodo – pospešili boste pretok krvi in regeneracijo celic na obrazu.

VEČ VSEBIN: