Julia Roberts v boj z lepotno industrijo

Julia Roberts je objavila zapis, ki je mogotcem lepotne industrije pognal strah v kosti. V njem zavrača norme, ki jih je postavila lepotna industrija in poziva k sprejemanju samega sebe in ljubezni do sebe. Njeno sporočilo, da odvrzimo maske, se je dotaknilo mnogih. Na Instagramu je objavila svojo fotografijo brez ličil in nagovorila svoje oboževalce.


Julia Roberts objavila fotografijo brez ličil in pozvala oboževalce, naj se začnejo sprejemati

Julia Roberts
FOTO: Instagram

“Popolnost je bolezen naroda. Na svoje obraze nanašamo vse preveč ličil. Uporabljamo botoks in stradamo, da bi ustrezale lepotnim kriterijem. Na vsak način si prizadevamo nekaj popraviti, vendar je nemogoče popraviti nekaj, česar ne vidimo. Tisto, kar potrebuje operacijo, je naša duša. Čas je, da se upremo. Kako lahko od drugih pričakujemo, da nas bodo imeli radi in nas sprejemali, če se mi sami ne sprejemamo? S sabo moramo biti zadovoljni. Zunanji izgled ni važen, tisto, kar je v nas, resnično šteje. Danes bom z vami delila fotografijo, na kateri sem brez ličil. Vem, da imam gube, vendar vas prosim, da vidite dlje od tega. Želim se pokazati v pravi luči, poleg tega si želim, da bi se vsi začeli sprejemati natanko takšne, kakršni v resnici ste.”

https://www.instagram.com/p/7N71a0KPDX/

Lepotni ideali nerealni in ekstremni

Julia Roberts je zadnja v vrsti zvezdnikov, ki je preko družabnih omrežij začela z osveščanjem o tem, kako nezdravi in ekstremni so pravzaprav postali naši lepotni ideali. Zdi se, da je svet postal obseden s fizičnim izgledom. V kampanje za promocijo raznih krem proti staranju in takšnih in drugačnih ličil je vloženega ogromno denarja. Načela kozmetične industrije, ki veljajo v 21. stoletju, lahko mirno označimo za pretirana. Pozabljamo, da je starost del življenja, nekateri celo menijo, da gre lahko za najlepši del življenja. Ne glede na to, kako dobro nekdo zgleda, verjetno ne izpolnjuje kriterijev trenutne lepotne industrije v celoti. Razlog za to je preprost: ti kriteriji so nerealni. Na nas je, da se od tega distanciramo in se začnemo dobro počutiti v svoji koži. To življenje je vse, kar imamo in ne zapravimo ga za nepomembnosti, ki jih bomo prej ko slej obžalovali. Ampak takrat bo verjetno prepozno.


VEČ VSEBIN: