Je Kim Kardashian oropala srbska tolpa?

Minuli teden je ameriška zvezdnica resničnostnih šovov Kim Karadshian doživela srhljivo izkušnjo. Zamaskirana in oborožena moška, oblečena v policijsko opravo, sta v nedeljo vstopila njeno v luksuzno hotelsko rezidenco v Parizu, ji grozila s pištolo in jo zvezala, nato pa odnesla nakit v vrednosti devetih milijonov evrov. Mediji ugibajo, da je bila na pohodu zloglasna roparska skupina Pink Panter.


Karadshianova se je v Parizu mudila na tednu mode, bivala pa je v razkošnem apartmaju v petični četrti Madeleine. Moška, zamaskirana v policista, sta v nedeljo zvečer vstopila v njeno hotelsko sobo, kjer sta ji grozila s pištolo, jo zvezala v kopalnici ter nato oropala vse, kar se jima je zdelo dovolj vredno ropa. Odnesla sta za devet milijonov evrov nakita, predvsem draguljev. Med ukradenim nakitom sta bila tudi štiri milijone evrov vreden prstan ter škatla za nakit v vrednosti pet milijonov evrov. »Kim je globoko pretresena, a ni poškodovana,« je po dogodku sporočila njena tiskovna predstavnica.

V Parizu oropali Kim Kardashian

Noč kot v srhljivki

Nekateri mediji poročajo, da je rop izpeljalo pet oboroženih moških, od katerih sta dva vstopila v hotel. V razkošni apartma jim je uspelo priti po tem, ko so vklenili nočnega čuvaja. Kim, ki je spala v apartmaju, so predramili koraki. Ko je hotela poklicati na pomoč, so ji iz rok iztrgali telefon. Njen telesni stražar se je ravno tedaj mudil v nočnem klubu skupaj z njenima sestrama Kourtney in Kendall. V nadstropju spodaj je spala Kimina prijateljica, ki se je, ko je slišala hrup, zaklenila v kopalnico ter od tam poklicala omenjenega telesnega stražarja.

Bala se je, da jo bodo posilili

Kim je po poročanju medijev moledovala za življenje in vpila, da ima dva otroka. Napadalci so ji zvezali gležnje in roke ter jo zaprli v kopalnico. Ker so govorili v francoščini, jih ni razumela. Starleta je policistom kasneje priznala, da se je bala, da jo bodo posilili. Moški so pobegnili na kolesih, dve minuti zatem pa je v apartma vendarle prispel njen telesni stražar, na katerega se je kasneje usul plaz kritik. Nekdanji telesni stražar Kardashianove pa je namignil, da naj bi za ropom stal nekdo, ki je blizu Kim, hkrati pa je kritiziral njeno razkazovanje nakita na družbenih omrežjih.


Je to ‘podpis’ Pink panterja?

Mediji se zdaj sprašujejo, ali za ropom stoji tolpa Pink Panter, ki je sestavljena pretežno iz članov iz Srbije in Črne Gore. Za tolpo, ki ima okoli 200 članov, je značilen nenasilen in izjemno natančen stil ropanja, pri čemer se pogosto zamaskirajo – v preteklosti so bili že turisti, golfisti, gradbeni delavci ipd. Če bi sešteli vrednost njihovih ropov od leta 1984, bi prišli do vrtoglave številke 320 milijonov evrov.

Zvezdniki stopili v bran Kardashianovi

Dogodek je na internetu sprožil plaz ne preveč prijaznih komentarjev in šal na račun zvezdnice. Mnogi zvezdniki so se na družbenih omrežjih zato postavili Kim v bran. Mož Kardashianove Kanye West je za dogodek izvedel ravno med nastopom na festivalu v New Yorku. Oboževalcem se je opravičil in pojasnil, da gre za družinsko krizo ter prekinil nastop. Kim je v ponedeljek že odletela v New York.

VEČ VSEBIN: