Je frufru primeren za vašo obliko obraza?

Frufru oziroma kratko postriženi sprednji lasje pomladijo večino žensk. Vendar pa morate biti previdni, če se odločite za frufru. Vse različice namreč ne ustrezajo vsem tipom obraza. Upoštevanje oblike obraza je nujno, če  želite, da vam bo frufru zares pristajal.


frufru frizura

Kvadratna oblika obraza

Pri ženskah s kvadratno obliko obraza mora frufru zmehčati ostre robove. Dobra izbira je lahko, da so sprednji lasje počesani na eno stran obraza in različnih dolžin – od kratkih do vse daljših, ko se oddaljujejo od čela. Takšen »postopni« oziroma »padajoči« frufru bo zožil čelo in poskrbel za navidezno mehkejše poteze vašega obraza. Ženske s kvadratnim obrazom se lahko odločite tudi za frufru, ki je na sredini nekoliko krajši, ob robovih pa daljši (t. i. obrnjeno srce). Na splošno pa velja, da morate pri tej obliki obraza paziti na to, da se kljub frufruju del čela še vedno vidi.

Srčasta oblika obraza

Za obraz v obliki srca je značilen ožji spodnji in širši zgornji del. S frufrujem naj bi tako dosegli uravnoteženje oziroma odvrnili pozornost od brade in jo preusmerili na oči. Tudi v tem primeru je zelo dobra rešitev malce daljši, postopno padajoč frufru, počesan na stran.

Okrogla oblika obraza

Pogosto se sliši predsodek, da frufru ni primeren za ženske z okroglim obrazom, saj naj bi naredil njihov obraz še malce bolj poln. To ne drži povsem, saj se lahko določene različice frufruja zelo dobro podajo tudi ženskam z okroglim obrazom. Izogibajte se predvsem pretiranemu tanjšanju sprednjih las. Tudi za vas je najboljša izbira stranski frufru, ki bo nekoliko podaljšal vas obraz. Tako bodo bolj izstopale tudi vaše ličnice.


Trikotna oblika obraza

Nasprotje srčastega je trikotni obraz s širšim spodnjim, čeljustnim delom in ožjim čelom. Največja napaka, ki jo lahko naredijo ženske s to obliko obraza, je zelo gost, ravno postrižen frufru, ki bo le dodatno poudaril spodnji del obraza oziroma čeljust. Precej bolje bo, če se odločite za mehkejši, bolj razgiban rez. Frufru naj bo ob straneh malce daljše, na sredini čela pa se lahko dvigne precej visoko, odvisno od vaše drznosti.

Ovalna oblika obraza

Ženske z ovalnim obrazom imajo tudi pri frufruju skorajda popolno svobodo. Večinoma jim pristajajo praktično vse izvedbe, zato si lahko brez skrbi privoščite več eksperimentiranja kot ženske z drugimi oblikami obraza.

VEČ VSEBIN: