Jaden Smith: »Z nošenjem kril se borim proti ustrahovanju«

Otroški igralec, glasbenik ter sedaj tudi maneken Jaden Smith, 17-letni sin Jade Pinkett in Willa Smitha, je v reviji Nylon fashion spregovoril o nošenju kril v svoji modni karieri. Jaden Smith je sicer prvi moški na naslovnici njihove lepotne revije.


Jaden Smith

Jaden meni, da z nošenjem ženskih oblačil pospešuje modne trende, tako da prihodnje generacije mladih fantov, ki bodo želele nositi krila in biti nekaj posebnega, ne bodo zasmehovane s strani vrstnikov. »Saj veste, čez 5 let bo fant lahko šel normalno v šolo in vrstniki ga ne bodo pretepli ali bili jezni nanj,« je povedal. »Žrtvoval se bom in rušil stereotipe, tako da bodo pozneje moji otroci in vse naslednje generacije imele to za nekaj popolnoma normalnega,« je še dodal.

Mladenič je bil sicer že januarja provokativno predstavljen kot nov obraz ženske kolekcije modne hiše Louis Vuitton Pomlad/Poletje 2016. Jaden pravi, da bo še vedno nosil športna črna usnjena krila, ne glede na to, kako se bodo odzvali kritiki. »Samo verjeti moraš vase, veste,« je še povedal za revijo Nylon. »Svet me bo sovražil ne glede na to, kaj bom storil in odločil sem se, da mi ne bo mar. Še vedno bom delal iste stvari kot doslej.«

Jadenov oče Will Smith pravi, da je njegov sin neustrašen v svojem umetniškem izrazu. »Naredil bo karkoli za svoja umetniška prepričanja, zanje je pripravljen živeti in umreti in ne zanima ga, kaj si ljudje mislijo,« je še dodal Will med intervjujem za BBC Radio.


Jadenu so očetove besede segle do srca. »Največja lekcija, ki sem se je naučil od svojih staršev je, da sem vedno in povsod to, kar sem, ne glede na vse, kar si ljudje o meni mislijo.«

Jaden je tako postal prvi moški model na Nylonovi naslovnici v vsej 17-letni zgodovini revije.

VEČ VSEBIN: