Jabolka – odženite zdravnika stran

Ko v začetku jeseni oberemo zadnja jabolka, nas spremljajo celo zimo. Obstaja večkrat slišani rek »Eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran« in rek ni skovan zastonj. Jabolko je dobro surovo ali pa kuhano pečeno in vloženo, saj ima veliko vitaminov A, B in C.


Jabolka

Kaj vse vsebujejo jabolka

Jabolka vsebujejo spremenljive količine celuloze, dekstroze in trsnega sladkorja. Poleg tega so bogata z jabolčno, citronsko, jantarno, čreslovo, mlečno in oksalno kislino in ima pektine, vosek in vrsto mineralnih snovi.

Jabolka so učinkujejo proti zaprtju

Če na tešče pojemo jabolko, je skoraj težko najti boljše naravno zdravilo pri zaprtju. Dobro je tudi, da so sobne temperature, saj naj hladna ne bi ugodno vplivala na želodec in jetra.

Črevesna ljudska jabolčna kura

Za zajtrk popijemo kozarec čistega brezalkoholnega jabolčnega soka. Jabolko lahko preprosto zmiksamo in precedimo ter dodamo dve žlički limoninega soka. Na zdravje!


Jabolka z lupino

Jabolčna lupina vsebuje šestkrat več vitamina C, kot samo meso. Pri termičnem obdelovanju jabolk, takem in drugačnem, se vitamin C izgublja.

Jabolka nesporno pomagajo, ne samo pri presnovi, ampak tudi pri čiščenju krvi in trdovratnih ekcemih. Čaj iz jabolčnih lupin pomirja živce.

VEČ VSEBIN: