Jabolčni kis: Pomaga do boljšega zdravja in lepšega videza

Jabolčni kis je v zadnjem času živilo, ki je deležno ogromno pozornosti. Zasluženo? Vsekakor! Pomaga namreč pri lajšanju številnih težav z zdravjem, poleg tega pa lahko z njim zelo uspešno nadomestimo mnoge kozmetične izdelke …


Jabolčni kis blagodejno deluje na razdražen želodec in druge težave s prebavo

Morda se na prvi pogled zdi, da lahko jabolčni kis težave z razdraženim želodcem še dodatno poslabša, vendar pa je resnica pogosto povsem drugačna. Gre namreč za eno najstarejših zdravil za želodčne in druge prebavne težave. Vodi preprosto dodajte žlico jabolčnega kisa, dobro pomešajte in popijte. Že kmalu boste občutili izboljšanje, še posebej če so izvor vaših težav škodljive bakterije, saj je jabolčni kis znan po protibakterijskem delovanju.

Jabolčni kis

Hitra rešitev v primeru kolcanja

Čeprav kolcanje načeloma ni škodljivo, je lahko zelo neprijetno. Če se ga želite čim prej znebiti, poskusite z jabolčnim kisom. S tem namreč »zmedete« živce, zaradi katerih prihaja do krčev in posledično kolcanja. Kadar se vam kolca, torej zaužijte žličko jabolčnega kisa. Kolcanje se bo zagotovo zelo hitro ustavilo.

Naravna pomoč pri bolečinah v grlu

Z jabolčnim kisom si lahko pomagate tudi takrat, ko vas boli grlo. V tem primeru priporočamo predvsem grgranje. Jabolčni kis zmešajte s toplo vodo, v razmerju 1 : 1. Mešanico uporabite za grgranje večkrat dnevno, dokler bolečina ne popusti.


Jabolčni kis znižuje tudi holesterol

Povišan holesterol velja za enega glavnih dejavnikov tveganja za resnejša srčno-žilna obolenja. Pri naravnem zniževanju ravni škodljivega holesterola si pomagajte z jabolčnim kisom. Poskrbite, da boste vsak dan zaužili približno 15 mililitrov tega kisa.

Sprostitev dihalnih poti

S prehladi se sicer običajno soočamo predvsem v zimskem času, vendar nas velikokrat presenetijo tudi v toplejših mesecih. Za hitro ublažitev simptomov, kot je zamašen nos, uporabite jabolčni kis. V kozarec vode vmešajte žličko kisa in popijte mešanico. To bo pripomoglo k redčenju sluzi in k lažjemu dihanju.

Lažje hujšanje

Rešitev za izgubo odvečnih kilogramov se zdi na prvi pogled zelo preprosta: manjši vnos kalorij in več gibanja. Vendar pa potrebujejo mnogi dodatno pomoč. Če ste med njimi tudi sami, vam priporočamo redno uživanje jabolčnega kisa, ki pospeši prebavo in zmanjša apetit.

Odprava prhljaja

Jabolčni kis je izjemno uporaben tudi pri negi las, še posebej pri prhljaju. Zmešajte enako količino kisa in vode. Vlijte v stekleničko z razpršilnikom ter popršite po laseh in lasišču. Lase ovijte v brisačo in počakajte vsaj 15 minut, preden jih operete. Ponovite dvakrat tedensko. Težave s prhljajem bodo že kmalu preteklost.


Napovejte boj aknam

Uporaba jabolčnega kisa se pogosto priporoča tudi tistim, ki imajo težave z aknami, ne glede na starost. Zaradi protibakterijskega delovanja je jabolčni kis ena najboljših naravnih izbir v boju z aknami. Namesto običajnega tonika zato raje uporabite jabolčni kis, razredčen z vodo.

VEČ VSEBIN: