Izsušeni lasje? Poskusite s temi naveti

Pozimi se lahko naši lasje izsušijo. V zaprtih prostorih je suh in topel zrak, zunaj pa mraz in veter. Krhkost las pozimi ni nobena izjema. Za lase na tržišču obstaja ogromno izdelkov in težko se odločimo, kaj je za naše lase res dobro. Nekatera sredstva lasem zagotovijo le kratkotrajen učinek, kasneje pa so lasje še slabše kvalitete. Veliko izdelkov za lase vsebuje parabene in umetne vonjave, tako da razni šamponi in balzami naredijo več škode kot koristi. Poskrbite za svoje lase pozimi in jim zagotovite voljnost, vlažnost in sijaj.


suhi lasje

Ne umivajte si las prepogosto

Da svojim lasem zagotovite ravno pravo vlažnost, jih ne smete pogosto prati. Morda mislite, da vaši lasje s pranjem dobijo čiščenje, ki ga potrebujejo, v resnici pa izgubijo olja, ki so na laseh, da ti ostanejo zdravi.

Pozorno izberite izdelke za lase

Šampon za lase je potrebno skrbno izbrati. Izdelki ne smejo vsebovati sestavin: Sodium laureth sulfat in Natrijev laureth sulfat. Za dodatno vlago lahko dodate balzam, drugače pa olja na vašem lasišču delujejo kot vlažilci.

Las si ne sušite s sušilcem za lase

Če imate suhe lase, si jih ni priporočljivo sušiti s sušilcem za lase, če pa se temu težko izognete, si na glavo dajte staro majico in se tako izognite preveliki izsušitvi, saj lasje tako niso neposredno izpostavljeni vročini.


Olje proti izsušitvi

Pranje in sušenje las pozimi obremenita lase in konice si lahko negujete kar s kokosovim ali olivnim oljem. Lahko pa si celotno lasišče in lase natrete z oljem ter pustite učinkovati nekaj časa. Olje bo delovalo kot maska in vašim lasem zagotovilo vlažnost. Vedeti morate, da olje vaše lase obteži, zato mora vsak sam vedeti, ali mu določena izbira olja ustreza, preveč mastnim lasem namreč ne dene dobro.

VEČ VSEBIN: