Ustvarjalci Igre prestolov končno spregovorili o usodi najbolj priljubljenega lika v seriji

V nedeljo 24. aprila se bo začela 6. sezona verjetno najuspešnejše televizijske serije vseh časov. Igra prestolov je posneta po istoimenskih knjižnih uspešnicah, serija je že v prvem letu predvajanja podrla vse rekorde gledanosti, nekatere igralce v njej pa izstrelila med hollywoodske zvezde. Med njimi je tudi Kit Harington, ki igra verjetno najpopularnejši lik te epske sage, Jona Snowa. Na koncu 5. sezone je Jon Snow umrl, mnogi ljubitelji serije pa se že vse odtlej sprašujejo, ali se vsemu navkljub v kakšni od prihodnjih sezon ne bo vrnil, saj gre nenazadnje le za fantazijsko serijo.


Game of Thrones - Igra Prestolov -sezona-6 - John Snow

Jon Snow je mrtev

Tako za knjigo kot tudi za serijo, posneto po njej, je značilno, da glavni liki, za katere se zdi, da zgodbe brez njih ne bi bilo, en za drugim nenadoma umirajo, na kar se bralci in gledalci precej ogorčeno odzivajo. Na nedavnem intervjuju sta soustvarjalca serije David Benioff in D.B. Weiss končno odgovorila na pereče vprašanje oboževalcev Jona Snowa: “Snow je mrtev.” Prizoru, ko umre, so po njunih besedah posvetili precej časa. “Mišice v naših očeh se sprostijo, ko umremo, to je vidno tudi v prizoru njegove smrti.”

Serija prehitela knjigo

Težko pričakovana nova sezone serije bo na sporedu že čez nekaj dni, je pa ustvarjalcem predstavljala večji izziv kot prejšnje, saj nova knjiga pisatelja Georga R. R. Martina še ni izšla. Četudi je bil izid knjige napovedan za konec prejšnjega leta, torej še pred začetkom nove sezone, je Martin v januarskem intervjuju dejal, da ima “še veliko za napisati”. Dodal je, da bo knjiga izšla šele čez več mesecev, pod pogojem, da bo samo pisanje gladko teklo.

VEČ VSEBIN: