Simbol Bika

Bik je žensko znamenje, ki mu vlada prefinjena, umetniška  Venera, čeprav deloma Biku vlada tudi Zemlja. Venera zahteva urejenost in harmonijo. So do skrajnosti praktični in materialno usmerjeni radi »zbirajo« denar in znano je, da ne marajo sprememb. Zanje je največja vrednota varnost v vseh dimenzijah. Seveda  je njihov slog življenja povezan z globoko vero.


znamenje - bik

Obdobje  vladavine Bika
21.04. do 21.05

Planet Vladar
VENERA

Vladavina Bika
Bik pokriva  področje  grla, nosu, ušesa, moda pri moških in jajčniki pri ženskah  ,


Element in tip
Bik je fiksno znamenje , žensko, je gnetljiva zemlja,  glina

Barva
rožna in zelena, oker in oranžna

Kovina
Baker, platina

Kamen
Opal, diamant


Število
5,9

Dan v tednu
Petek

Gentiana Amarella

Je rastlina, ki pomaga premagovati depresijo pri rojenih v znamenju Bika.  Znano je, da kadar Biki zbolijo jih je težko zdravit, kajti hitro izgubijo voljo in začnejo gledati na življenje  negativno. Sicer verjamejo v zakon narave, ki  jih naredi trdne, odločnost in trma pa je lahko vzgled drugim ljudem.

Bik in njegove bolezni

Sicer veljajo za zelo odporne, z močno telesno konstrukcijo in imajo veliko energije in moči. Z lahkoto zdržijo velike napore in ekstremne  temperaturne spremembe in tudi težke življenjske situacije.


Biki morajo biti zmerni pri hrani in pijači, ker je povečana teža škodljiva za njihovo zdravje. Biki, ki imajo preveliko težo imajo lahko posledično težave s srcem in v zrelih letih pogosto zbolijo za kardiovaskularnimi boleznimi. Pogosto imajo tudi refluks, ki jim povzroča velike težave in kronična vnetja grla in kašljanje, ki ga zamenjujejo s prehladnimi obolenji.  ZA Bike  velja pravilo, da imajo najbolj občutljiv del telesa to je področje grla, ušes  in glasilke. Zato Biki pogosto trpijo za kronično hripavostjo, lotijo se jih prehladi. Seveda lahko zapadejo tudi v melanholijo in depresijo, zato je pomembno, da imajo družbo veselih ljudi.

Zdravilo za občutljivo grlo
Pitje mešanice čaja iz

  • 40 gr črne robide
  • 40 gr  melise
  • 20 gr ostrožnika

Ta mešanica je za 15 dnevno terapijo..Ščepec čaja dajte v hladno vodo in pustite vreti 5 minut. Ohlajen čaj pijete po požirkih pred obrokom.

Univerzalno zdravilo za Bike

V stekleničko 30 ml napolnite do polovice z čisto izvirsko vodo. Tej vodi dodajte dve kapljici esence Gentiana Amarella. Steklenička naj bo shranjena na hladnem in temnem prostoru. Pet kapljic raztopine dajte pod jezik  petkrat na dan. Zdravilo učinkuje zelo hitro.

Za občutljivo grlo pa lahko uporabijo obloge z glino.

Drugo zdravilo : v 1.5  litra čiste vode iz izvira vložite kristale roževca in rubina in po požirkih pijete to energetsko pripravljeno preko dneva. Uživanje energetske vode izjemno pozitivno vpliva na počutje in vrača zdravje.

Še eno odlično zdravilo za Bike je poln  bančni račun …

VEČ VSEBIN: