Homeopatija, ajurveda in diabetes

Prejšnjikrat smo pisali o zdravljenju diabetesa z refleksologijo, tokrat pa vam predstavljamo boj proti sladkorni bolezni s pomočjo homeopatije in ajurvede. Obe alternativni praksi, ki jih poznamo že dolgo časa, ajurvedo že nekaj tisoč let, homeopatijo pa od leta 1796 , na svoj (kar čim bolj naraven) način skušata pomagati bolnikom.


Ajurveda

Homeopatija

Homoeopatija deluje na principu povezovanja profila bolnika s pravim receptom za zdravilo. Številna zdravila so se izkazala za učinkovita v primeru diabetesa, vendar je nujno potrebno, da je profil bolnika in številnih drugih težav, ki jih morda ima, natančno opredeljen. Deepak Kashyap, specialist za celostno medicino v Indiji opozarja: »Natančna in točna izbira sredstva, ki ustreza bolniku, je zelo pomembna, zato se previdno posvetujte z dobrim homeopatom, preden se lotite tovrstne terapije. Dr. Nitin Shah, ki pa dela kot homeopat, je povedal, da je sladkorna bolezen kompleksna, zato je treba bolnika tudi bolj skrbno profilirati, preden mu predpišejo zdravila. Dodal je še, da je brez izjeme potrebno redno preverjati raven sladkorja tudi po tem, ko se ta stabilizira. Če je profil izbran pravilno, lahko padec ravni sladkorja v krvi opazimo že v treh mesecih.

Ajurveda

»Svojim bolnikom priporočam določena ajurvedska zdravila, ki so zelo učinkovita za nadzor drugih zapletov sladkorne bolezni, kot so težave z jetri in oslabitev ledvic,« pravi homeopat dr. Raman, ki je tudi sam imel težave s sladkorno boleznijo. Zdaj trdno verjame v to, da se moramo osredotočiti na tisto, kar je najboljše za bolnika in se ne omejevati na oznake, kakšno terapijo nudi določen zdravnik. Morali bi sodelovati med seboj, pravi, saj le tako lahko dosežemo najboljše za pacienta in mu šele tako lahko pomagamo. Mnogi pacienti zdaj prisegajo na alternativno zdravljenje, ki se človeka loteva celostno. Če se namreč bolezni lotimo zatreti samo v najbolj očitnem izviru, je zelo možno, da bo pokukala na plan na drugi strani, kjer se poznajo ‘samo’ stranski učinki (kot so v tem primeru težave z jetri in ledvicami). Odločitev je seveda vaša, nikdar pa ne škodi poskusiti kaj novega, naravnega in razvitega s starodavno modrostjo.

VEČ VSEBIN: