Hekerji vdrli v Twitter račun Katy Perry

Storilci so s profila ameriške pevke Katy Perry poslali sporočilo »Pogrešam te, draga« konkurentki Taylor Swift. So razkrili tudi neizdano pesem?


Vdor v Twitter profil 31-letne pevke, ki se je zgodil v ponedeljek, je dvignil veliko prahu na socialnih omrežjih. Poleg sporočila »Pogrešam, te draga« (»Miss you, baby«, op. a.) njeni 26-letni tekmici Taylor Swift, so javno objavili tudi povezavo do pesmi z naslovom Witness 1.3. Šlo naj bi za Katyjino neizdano pesem.

Katty Perry

Je v javnost ušla nova pesem?

S prvim tvitom s Katyjinega profila je storilec njene sledilce povabil k sledenju uporabnika @sw4ylol. Mnogi, ki so to tudi storili, so na hekerjevem profilu lahko kliknili na povezavo do omenjene pesmi na spletni strani SoundCloud. V pesmi je slišati glas, zelo podoben Katyjinemu, so poročali številni mediji.

Kmalu zatem je heker objavil posnetek prejetega elektronskega sporočila o umiku pesmi, ki ga je v imenu pevke zahtevala založba Universal Music Group. Tudi Twitter je naknadno umaknil sporen tvit na pevkinem profilu, vendar je bila škoda že storjena, saj so mnogi na povezavo že kliknili, prenesli posnetek in ga naložili na Youtube. Katy se sicer ponaša z največ sledilci na svetu – njenemu profilu na Twitterju sledi kar 89 milijonov ljudi.


Tvitnili tudi Swiftovi

Heker se je še malo pošalil na račun Katy in z njenega profila poslal sporočilo »Pogrešam te, draga« tekmici Taylor Swift. Tvit je izpadel tako, kot da skuša Katy s Swiftovo vzpostaviti mir. Zvezdnici sta si namreč v laseh že od septembra 2014, ko je Swiftova izjavila, da je inspiracijo za njen hit Bad Blood dobila v eni od ženskih izvajalk. Za revijo Rolling Stone je takrat dejala: »Leta in leta nisem vedela, če sva s Katy prijateljici ali ne. Po podelitvah nagrad je prišla k meni, nekaj rekla in odšla. Mislila sem si, sva prijateljici ali mi je pravkar namenila najhujšo žalitev v mojem življenju?«

Perry se je odzvala julija 2015 s tvitom: »Ironično je obtoževati žensko, da napada druge ženske, medtem ko sama brezmejno poudarjaš, da si potolkla eno od njih.« Zvezdnici naj bi se od takrat že pobotali, vendar ju v javnosti še niso videli skupaj.

O Katy se v zadnjem času sicer veliko piše predvsem zaradi njene zveze z igralcem Orlandom Bloomom.

VEČ VSEBIN: