Grenivke – sadež za razstrupljanje

Če bi radi spodbudili odvajanje strupov iz telesa, so grenivke nepogrešljive. Ta sadež pospešuje izločanje mikrobov iz telesa, saj ima v sebi močne razstrupljevalne učinkovine. Poleg tega krepi imunski sistem, pospešuje obnavljanje tkiv in zavira rast tumorjev.


Kaj vse vsebuje grenivka? V njem najdemo pravo zakladnico vitaminov A in C, folata, kalija, grenčin, bioflavonoidov, citrične in fenolne kisline, likopena, vlaknin, pektina … Zaradi svojih antioksidativnih in drugih zdravilnih lastnosti grenivke razstrupljajo telo, pospešujejo prebavo, spodbujajo delovanje imunskega sistema ter znižujejo krvni tlak in raven slabega holesterola v krvi.

grenivka razstrupljanje

Grenivke odvajajo strupe iz telesa

Grenivke so pravo odvajalno sredstvo za strupe, saj spodbujajo delovanje prebavnega sistema in jeter – s tem pa izločanje toksinov in odpadnih snovi iz telesa. Poleg tega grenivke močno zavirajo rast zajedavcev, virusov, gliv in bakterij. Ker istočasno delujejo razstrupljevalno, ojačajo imunski sistem do te mere, da se lahko z njihovo pomočjo pozdravimo prehlada ali celo gripe.

Z grenivkami boste znižali tudi raven slabega holesterola in maščob v krvi. Topne vlaknine grenivk se namreč vežejo z žolčnimi kislinami in odvečnim holesterolom ter spodbujajo njihovo izločanje iz telesa. Prav zato grenivke varujejo srce in ožilje ter dobro delujejo pri težavah z žolčnimi kamni.


Spodbujajo hujšanje

Ena grenivka na dan odžene kilograme stran. Grenivke ne smejo manjkati v nobeni dieti, saj so odlične za »kurjenje maščob« (kot smo že omenili, spodbujajo njihovo izločanje iz telesa). Zaradi visoke vsebnosti balastnih snovi nam dajo občutek sitosti, zavirajo prekomeren apetit in so zelo nizkokalorične. Dokazano je tudi, da grenivke povečujejo nivo energije. Krepijo namreč celo telo: kosti, krvne žile in druga tkiva ter močno pospešijo proces zdravljenja.

Več o grenivki in grenivkinih peškah najdete tukaj.

VEČ VSEBIN: