Glasbenik Prince je umrl zaradi predoziranja z opiati

Legendarni glasbenik Prince je umrl zaradi predoziranja z opiati, je potrdil patolog. Uradni rezultati obdukcije sicer še niso znani.


Prince

Patolog, ki je opravil obdukcijo, je povedal, da je bila smrt Princea nesreča. Toksikološki testi so pokazali, da so bile zanj usodne močne protibolečinske tablete. Natančneje, pevec naj bi se predoziral s fetanylom, močnim opiatom, ki se uporablja za blaženje bolečin.

Fentanyl so tablete, ki jih zdravniki predpisujejo za zdravljenje raka. So 25- do 50-krat močnejše od heroina in 50- do 100-krat močnejše od morfija.

V preiskavi je bil zaslišan tudi Princeov zdravnik Michael Schulenberg. V tednu pred glasbenikovo smrtjo je bil dvakrat pri njem, nazadnje ga je videl samo dan pred smrtjo. Schulenberg naj bi ga zdravil zaradi simptomov abstinence zaradi odvisnosti od opiatov.


57-letni glasbenik je imel sicer že več let težave z zdravjem, pa tudi z drogo. Zaradi kroničnih bolečin v kolku bi moral na operacijo, a jo je odklonil.

Ameriški glasbenik je umrl 21. aprila v 58. letu starosti na njegovem posestvu v Paisley Park v Minnesoti. Njegovo truplo je našlo osebje v dvigalu.

VEČ VSEBIN: