Enostaven in učinkovit recept pilinga za ustnice

Razpokane ustnice so neprijetnega videza in pogosto tudi precej boleče. Nanos ličil bi v takšnih primerih situacijo še poslabšal. Prav tako pa ni najbolje, da nanesete mazila na ustnice prej, preden odstranite odmrlo kožo. Učinkovitost mazil za ustnice se namreč tako močno zmanjša.


Priporočamo vam, da si najprej pripravite enostaven, a izjemno učinkovit piling za ustnice, za katerega potrebujete le 2 sestavini (po želji jima lahko dodate še malce izbranega eteričnega olja).

Piling za ustnice

Osnovna sestavina tega doma pripravljenega pilinga je kaj drugega kot kava, ki je idealna za nežno odstranjevanje odmrle kože. Uporaba preveč agresivnih pripomočkov lahko namreč naredi več škode kot koristi, saj je koža na ustnicah izjemno občutljiva.

Sestavine:

  • 2 žlici mlete kave,
  • ½ žličke kokosovega olja,
  • nekaj kapljic poljubnega eteričnega olja (po želji).

Postopek:

Sestavine dobro zmešajte, da dobite mazljivo pasto. S prsti nanesite mešanico na ustnice in jih nežno masirajte približno minuto. Pazite, da ne boste pregrobi. Kavno-kokosov piling nato sperite z ustnic, jih dobro osušite in nanesite kvalitetno mazilo za razpokane ustnice. Postopek ponovite nekajkrat tedensko oziroma po potrebi. Ostanek pilinga shranjujte v hladnem, temnem prostoru.


VEČ VSEBIN: