Nasveti za doseganje sanj in ciljev naslednje leto

Kmalu bo novo leto in vsi že razmišljamo kako bomo prihodnje leto delali na sebi ter kaj si v resnici globoko v sebi želimo. Morda se želimo znebiti slabe navade ali pa v svoj vsakdan vpeljati novo rutino. Kaj hitro lahko začnemo razmišljati o neuspehu. Torej, kako ostati motiviran?


doseganje ciljev

Naučite se reči ne

Beseda ne je zelo močna, ampak prevečkrat rečemo ja stvarem, ki nas ne izpolnjujejo in nas oropajo dragocenega časa. Če rečete neki stvari, ki za vas ni zanimiva, ja, je lahko to posledično ne kakšni veliko bolj pomembni stvari.

Ne pretiravajte

Ne zadajajte si previsokih ciljev. Če ne telovadite, si ne zadajte za cilj, da boste sedem dni na teden preživeli v fitnesu. Velike spremembe se namreč ne zgodijo čez noč. Ne želite si preveč novih, saj je vaš čas omejen. Včasih morate iz življenja odstraniti kakšno staro stvar, da je prostor za novo. Več o tem.

Ne govorite samo kaj se bo zgodilo

Ne govorite svojim prijateljem samo kaj boste in ne pustite, da bi vas kdorkoli odvrnil od vaših ciljev. S svojimi rezultati lahko navdihnete svoje prijatelje in potem še njih navdihnete in jih podpirate na poti k uspehu.


Imejte sestanke s samim seboj

Ker je čas dragocen in v kapitalističnem svetu ekvivalent denarju, ga vlagajte vase. Uporabite ga kot sredstvo za doseg vaših ciljev. Naloge, ki ste si jih zadali, dokončajte v času, ki ste ga hoteli nameniti tej stvari.

Zaobljuba molku

Vzemite si dan, ko si zadate kot cilj, da ne boste govorili. Poizkusite to vsaj enkrat na mesec, rezultati so res neverjetni. Koliko nepotrebnih besed lahko ljudje zapravimo okoli kakšnih stvari v enem samem dnevu. Samo pomislite kaj vam je res pomembno v življenju in kaj morate storiti, da te stvari dosežete.

VEČ VSEBIN: