Doris Day, zvezdnica Hitchcockovega filma, je praznovala 92 let

Legendarna igralka in pevka Doris Day je 3. aprila praznovala 92. rojstni dan. Ob tem je dejala, da o svojih letih sploh ne razmišlja. “Nisem ravno navdušena nad rojstnimi dnevi,” je povedala v svoji izjavi. “Starost je samo številka, pomembno je, kako se počutite in na kakšen način živite svoje življenje.”


Doris Day

Rojstni dan je preživela v družbi najbližjih in svojih ljubljenčkov

Doris Day zadnja leta preživlja v Kaliforniji, v enem od redkih intervjujev je dejala: “Ljubim svoje življenje, obkrožena sem z mojimi živalmi in s prijatelji. Po srcu sem mlada in rada se smejem. Bolje ne bi moglo biti.” Vendar pa se ni povsem izognila medijskemu izpostavljanju, saj je v soboto Fundacija Doris Day za pomoč živalim v njeno čast organizirala slavje. “Hvaležna in počaščena sem, da so prišli oboževalci in prijatelji iz vsega sveta in podprli naše dragocene štirinožce,” je še dodala.

Pevka z oskarjem nagrajene pesmi Que Sera Sera

Doris Day je solo kariero začela leta 1947 po uspešno prestani avdiciji za studio Warner Bros, nato pa je igrala v številnih filmskih uspešnicah. Leta 1956 je igrala v filmu Alfreda Hitchcocka Mož, ki je vedel preveč, kjer je odpela tudi z oskarjem nagrajeno pesem Que Sera Sera. Nominacijo za najboljšo žensko vlogo si je prislužila tri leta kasneje za vlogo v romantični komediji Pillow Talk, kjer je zaigrala ob Rocku Hudsonu. Iz filmskih ekranov se je odmaknila leta 1973, vse odtlej pa se posveča aktivizmu na področju varstva in zaščite živali.

*****************