Doris Day, zvezdnica Hitchcockovega filma, je praznovala 92 let

Legendarna igralka in pevka Doris Day je 3. aprila praznovala 92. rojstni dan. Ob tem je dejala, da o svojih letih sploh ne razmišlja. “Nisem ravno navdušena nad rojstnimi dnevi,” je povedala v svoji izjavi. “Starost je samo številka, pomembno je, kako se počutite in na kakšen način živite svoje življenje.”


Doris Day

Rojstni dan je preživela v družbi najbližjih in svojih ljubljenčkov

Doris Day zadnja leta preživlja v Kaliforniji, v enem od redkih intervjujev je dejala: “Ljubim svoje življenje, obkrožena sem z mojimi živalmi in s prijatelji. Po srcu sem mlada in rada se smejem. Bolje ne bi moglo biti.” Vendar pa se ni povsem izognila medijskemu izpostavljanju, saj je v soboto Fundacija Doris Day za pomoč živalim v njeno čast organizirala slavje. “Hvaležna in počaščena sem, da so prišli oboževalci in prijatelji iz vsega sveta in podprli naše dragocene štirinožce,” je še dodala.

Pevka z oskarjem nagrajene pesmi Que Sera Sera

Doris Day je solo kariero začela leta 1947 po uspešno prestani avdiciji za studio Warner Bros, nato pa je igrala v številnih filmskih uspešnicah. Leta 1956 je igrala v filmu Alfreda Hitchcocka Mož, ki je vedel preveč, kjer je odpela tudi z oskarjem nagrajeno pesem Que Sera Sera. Nominacijo za najboljšo žensko vlogo si je prislužila tri leta kasneje za vlogo v romantični komediji Pillow Talk, kjer je zaigrala ob Rocku Hudsonu. Iz filmskih ekranov se je odmaknila leta 1973, vse odtlej pa se posveča aktivizmu na področju varstva in zaščite živali.

VEČ VSEBIN: