Deček je! Tretji otrok Kate Middleton in princa Williama

Vojvodinja Cambridgška je v ponedeljek dopoldne rodila tretjega otroka. Princ William je bil pri porodu v bolnišnici St. Mary’s v Londonu zraven. Tako mamica kot dojenček sta po besedah predstavnikov Kensingtonske palače dobro.  Kraljevi par ima že dva otroka, štiriletnega princa Georga in dveletno princeso Charlotte.


Kate Middleton in princ William

Novorojenec je peti v vrsti za britanski prestol: pred njim so njegov dedek princ Charles, njegov oče William, pa seveda princ George in princesa Charlotte. Je pa, kot ste morda opazili, v vrsti za prestol pred stricem, princem Harryjem.

Njegova prababica Elizabeta druga se ponaša s svojevrstnim rekordom: nihče v vsej britanski zgodovini še ni vladal tako dolgo kot ona. Na prestolu je že več kot 66 let. Ker je Kate, ki je imela tudi tokrat hude težave z jutranjo slabostjo, rodila malce prej, kot je bilo predvideno, je bila kraljica v času, ko se je rojeval njen šesti pravnuk, na ježi okoli gradu Windsor.

Charlotte in George sta bratca v bolnišnici obiskala kmalu po rojstvu. Medtem ko je Charlotte prijazno mahala radovednežem in medijev, George ni bil ravno navdušen. Verjetno je bil precej utrujen, ker je bil ves dan v vrtcu, kjer mu zaposleni niso smeli povedali, da se je kraljevska družina povečala za enega člana. To mu je povedal očka.


Pred medije sta ponosna starša s svojo malo štručko stopila vsega sedem ur po Katinem porodu. Kate je tako kot že obakrat, ko je novega otroka predstavila javnosti, nosila obleko Jenny Packham. Tokrat rdeče barve, podobno, kot jo je princesa Diana nosila po rojstvu princa Harryja.

Deček, ki je tehtat več kot štiri kilograme, za zdaj še nima imena.

VEČ VSEBIN: