Čokoladni puding z avokadom, ki pomaga pri hujšanju

Predajte se želji po sladkem na zdrav način. Eden najboljših receptov, ki so sladki in zdravi obenem, je čokoladni puding z avokadom. Morda se čudno sliši, ampak pomaga celo pri hujšanju.


Avokado slovi po svojih izjemno zdravih sestavinah. Nedavna študija je ugotovila, da uvajanje avokada v že obstoječo uravnoteženo prehrano zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni, znižuje nivo slabega holesterola v krvi, ki pospešuje aterosklerozo, ter zmanjšuje oksidativni stres v krvnem obtoku.

Avokadov puding

Druge nedavno opravljene študije so pozitivne učinke avokada še potrdile. V študiji, ki je zajela veliko število Američanov, so primerjali skupino ljudi, ki je v zadnjih 24 urah jedla avokado, z drugo skupino, ki ga v enakem časovnem obdobju ni uživala. Ugotovili so, da so jedci avokada zaužili več vlaknin, kalija ter vitaminov E in K, v primerjavi s tistimi, ki niso jedli tega sadeža.

Avokado je poln vlaknin, zato pomaga uravnavati visok krvni sladkor in insulin. Ko pojemo avokado, smo dlje časa siti, zato pomaga tudi pri hujšanju. Zaradi visoke vsebnosti kombinacije antioksidantov avokado zmanjšuje tveganja za neželena vnetja v telesu, ki so povezana z debelostjo.


Avokadova sredica ima še več vlaknin in fitohranil kot meso avokada. Za fitohranila je značilno protirakavo delovanje.

Recept za avokadov čokoladni puding

Potrebujete:

  • 1 avokado,
  • 2,5 dl mleka (ne kravjega) – lahko uporabite kokosovo ali mandljevo,
  • 40 g kakava v prahu,
  • 80 g medu,
  • 50 g vanilijevega ekstrakta.

Priprava: sestavine zmešajte z električnim mešalnikom. Puding je pripravljen!

VEČ VSEBIN: