Čokoladne kocke s skutino kremo za mrzle dni

V prihajajočih mrzlih dneh si bomo zagotovo zaželeli kaj sladkega in hitro narejenega. Te sladice se lahko brez skrbi lotijo tudi tisti, ki nimajo izkušenj s peko. Privoščite sebi in svoji družini čarobne okuse.


Čokoladne kocke

Potrebujemo:

Za testo:

  • 50 g temne čokolade (70% kakava),
  • 50 g masla,
  • 1 jajce,
  • 100 g sladkorja,
  • 50 g moke.

Za kremo:


  • 25 g masla,
  • 75 g skute,
  • 40 g sladkorja,
  • 1 jajce,
  • 20 g moke,
  • po želji pest borovnic ali kakšnega drugega sadja,
  • dve kapljice rumovega ekstrakta.

Priprava:

V pravokotni pekač, dolg 20 cm namestimo peki papir in pečico ogrejemo na 175 stopinj. Potem začnemo s pripravo. Iz beljaka naredimo sneg, rumenjak zmešamo s sladkorjem. Oboje združimo in počasi dodamo na pari stopljeno čokolado. Na koncu pa počasi vmešamo še moko.

Kremo pripravimo tako, da zmehčano maslo in skuto zmešamo z metlico za stepanje. Primešamo sladkor ter sneg enega beljaka in nazadnje še stepen rumenjak. Na koncu počasi primešamo še moko.

Čokoladno testo nadevamo v pekač na peki papir in na vrh obložimo še s skutno kremo. Z vilicami malce zamešamo v maso, da bo testo imelo marmoriran vzorec in damo peči v ogreto pečico za 30 minut.


Ko je pečeno, pecivo vzamemo ven in smo pozorni, da je testo še malo mehko. Počakamo, da se ohladi in potem razrežemo na osem kosov. V bolj toplih dneh ali po okusu ponudimo s kepico vaniljevega sladoleda.

*****************