V prihajajočih mrzlih dneh si bomo zagotovo zaželeli kaj sladkega in hitro narejenega. Te sladice se lahko brez skrbi lotijo tudi tisti, ki nimajo izkušenj s peko. Privoščite sebi in svoji družini čarobne okuse.
Potrebujemo:
Za testo:
- 50 g temne čokolade (70% kakava),
- 50 g masla,
- 1 jajce,
- 100 g sladkorja,
- 50 g moke.
Za kremo:
- 25 g masla,
- 75 g skute,
- 40 g sladkorja,
- 1 jajce,
- 20 g moke,
- po želji pest borovnic ali kakšnega drugega sadja,
- dve kapljice rumovega ekstrakta.
Priprava:
V pravokotni pekač, dolg 20 cm namestimo peki papir in pečico ogrejemo na 175 stopinj. Potem začnemo s pripravo. Iz beljaka naredimo sneg, rumenjak zmešamo s sladkorjem. Oboje združimo in počasi dodamo na pari stopljeno čokolado. Na koncu pa počasi vmešamo še moko.
Kremo pripravimo tako, da zmehčano maslo in skuto zmešamo z metlico za stepanje. Primešamo sladkor ter sneg enega beljaka in nazadnje še stepen rumenjak. Na koncu počasi primešamo še moko.
Čokoladno testo nadevamo v pekač na peki papir in na vrh obložimo še s skutno kremo. Z vilicami malce zamešamo v maso, da bo testo imelo marmoriran vzorec in damo peči v ogreto pečico za 30 minut.
Ko je pečeno, pecivo vzamemo ven in smo pozorni, da je testo še malo mehko. Počakamo, da se ohladi in potem razrežemo na osem kosov. V bolj toplih dneh ali po okusu ponudimo s kepico vaniljevega sladoleda.
VEČ VSEBIN: