Čokoladna jajčka za velikonočne praznike

Bliža se velika noč in v vsej ti preobilici hrane, ki jo imamo na žalost velikokrat pretiravamo. Velika noč praznik, ko naj bi bilo vse v ravnovesju. Praznujete lahko tudi na zdrav način, brez da žrtvujete zabavo in dobro počutje.


Velikonočna čokoladna jajca

Od kje izvirajo pirhi in velikonočni zajčki?

Velika noč, praznik ravnovesja je največji krščanski praznik, ki ima korenine dolgo v preteklosti v kulturi predkrščanskih civilizacij, kjer so namesto Jezusovega vstajenja, podobno častili vrnitev boginje Isthar iz podzemlja, kamor se je podala za izgubljenim sinom. Jajca in zajci so bili simbol plodnosti, vojne in seksa ter simbol boginje, v krščanski tradiciji pa jajca predstavljajo Kristusovo kri, šunka telo, hren pa žeblje s katerimi so Kristusa pribili na križ. Barvanje različnih pirhov in pisanic je navada s katero slavimo življenje, ne glede na versko pripadnost.

Bodimo zmerni

Če bomo za veliko noč pri hranjenju zmerni, ne bomo imeli slabe vesti. Če pa se bomo še obdali z ljudmi, ki jih imamo radi, bomo videli, da ne potrebujemo obilice hrane, da smo srečni.

Recept: Čokoladna jajčka

  • ¼ skodelice stopljenega kakavovega masla,
  • 4 žlice medu,
  • ½ skodelice surovega kakava,
  • ščep soli.

Kakav stopite nad vodno paro in ga skupaj z ostalimi sestavinami zmeljite v mešalniku. Maso vlijte v modelčke z obliko jajca in jih dajte v zamrzovalnik za 30 minut. Dober tek in lepe praznike!


VEČ VSEBIN: