Čistilne robčke lahko izdelate kar sami

Čistilni robčki so izjemno praktični v številnih situacijah, od odstranjevanja ličil do osvežitve po naporni vadbi, zasilnega »umivanja« rok in še marsičesa. Žal pa se čistilni robčki zelo hitro porabljajo, zato so lahko, če jih uporabljate zelo pogosto, kar precejšen strošek. Poleg tega pa kupljeni čistilni robčki velikokrat vsebujejo snovi, ki so lahko škodljive za vaše zdravje. Rešitev tovrstnih težav pa je v resnici izjemno enostavna …


Čistilni robčki

Ste vedeli, da lahko čistilne robčke pravzaprav izdelali kar sami? S tem boste prihranili kar precej denarja, kakovost takšnih robčkov pa bo še boljša od večine tistih, ki jih najdete na policah trgovin. Postopek je zelo enostaven in hiter.

Navodila za izdelavo čistilnih robčkov

V posodici, ki je primerna za segrevanje v mikrovalovni pečici, zmešajte pol litra destilirane vode, 2 žlici kokosovega olja in malce organskega čistilnega mleka za dojenčke. Posodo za nekaj sekund položite v mikrovalovno pečico in nato sestavine dobro premešajte, da se povežejo.

Pripravite plastično embalažo s pokrovom, v kateri boste shranjevali svoje doma narejene čistilne robčke. Vanjo položite rolico papirnatih brisač. Vrh lahko po potrebi odrežete, če je rolica predolga. Rolico nato prelijte z mešanico, ki ste jo pripravili pred tem. Embalažo zaprite in položite vodoravno, da se bo rolica povsem prepojila z mešanico. Po petih minutah odstranite kartonski del oziroma tulec. Na vrh embalaže nato z nožem izrežite znak »X«, da boste lahko skozi odprtinico kasneje, ko jih boste potrebovali, povlekli čistilne robčke. Vaši doma narejeni čistilni robčki so zdaj pripravljeni, da jih uporabite.


VEČ VSEBIN: