Chaka Khan se zdravi zaradi odvisnosti od opiatov

Legenda funka Chaka Khan je medijem razkrila, da si je poiskala pomoč zaradi odvisnosti od protibolečinskih tablet, zaradi katerih je izgubil življenje tudi njen glasbeni kolega Prince.


Chaka Khan

“Že nekaj časa se borim z odvisnostjo od zdravil, ki jih sicer dobim na recept, zdaj pa sem se prostovoljno vključila v program, ki mi bo pomagal izboljšati in ohraniti zdravje,” je dejala. 63-letna pevka je tako odpovedala vse poletne nastope, saj je, kot pravi, zdavje na prvem mestu.

Njena sestra Yvonne Stevens, ki jo poznamo po njenem umetniškem imenu Taka Boom, pravi, da je Chaka že čez najhujše, saj je zaključila 28-dnevni program. “Tudi žalosten konec nekaterih kolegov je bil razlog, da se je Chaka odločila, da ne bo delila njihove usode,” je zapisala na Facebooku.

Prince, eden najboljših in najbolj cenjenih glasbenikov svoje generacije, je umrl 21. aprila zaradi predoziranja s fentanylom, močnim sredstvom proti bolečinam. Omenjeni opijat je leta 2014 v Združenih državah terjal kar 26 000 življenj. Chaka Khan se je sicer z odvisnostjo od droge in alkohola borila že v preteklosti, upajmo, da ji bo tokrat končno uspelo.


VEČ VSEBIN: