Česa ljudje ne obžalujejo ob koncu življenja

Ko ljudje umirajo ali pa na jesen življenja se ljudje vračajo nazaj k svojemu bistvu in razmišljajo kje bi lahko kaj spremenili. Vsi se radi ozremo nazaj brez obžalovanj, da smo izkoristili vsako priložnost, ki je bila dobra za nas in smo življenje zajemali z veliko žlico in poskušali biti srečni in osrečiti vse svoje najbližje. Žal, včasih ni vedno tako in tako vsi velikokrat kaj obžalujemo. Zanimivo pa je tudi to, česa ljudje nikoli ne obžalujemo. Če boste kdaj v dilemi, se le spomnite na ta seznam.


smrt in obžalovanje

Da bi več delali

Delo je pomembno, saj pomaga ljudem preživeti, saj le nihče ni oproščen plačevanja računov. Vseeno pa delo ni najpomembnejša stvar v našem življenju, saj nam na žalost prevečkrat vzame čas za tisto kar je resnično pomembno: ljubezen in osebna strast. Naše delo bodo nekoč prevzeli drugi ljudje, naši bližnji in ljubljeni pa za nas nikoli ne bodo našli zamenjave. Zato delite svoje življenje in čas s tistimi, ki jih imate najraje.

Da ne bi ljubili in imeli radi

Vsakdo, ki je kdaj bil zaljubljen ve, da ni lepšega občutka na svetu. Ko se zaljubimo, postanemo ranljivi, s to ranljivostjo pa ustvarjamo z ljubljenimi močne občutke povezanosti, zaupanja in intimnosti. Že Lennon in McCartney sta vedela, ko sta govorila, da je ljubezen vse kar potrebujemo. Vredno je tvegati in si dovoliti ljubiti.

Da bi več gledali televizijo in bili na računalniku

V določenem trenutku je zagotovo bolj zabavno strmeti v zaslon, ampak ob misli kako življenje beži mimo nas, kaj kmalu postane jasno, da temu ni tako. Namesto komunikacije preko družabnih omrežij, se je bolje usmeriti v pravo socializacijo, zunaj štirih sten. Imejte prave prijatelje, ne virtualnih.


Da ne bi poskrbeli za svoje telo

V tem življenju imamo samo eno telo in paziti moramo kako z njim ravnamo. Čeprav se vam zdi, da ljudje o zdravem načinu življenja kdaj pretiravajo, ob koncu življenja še nihče ni obžaloval lepega odnosa do svojega telesa, telovadbe in zdravega prehranjevanja, ampak večinoma obsodijo svoje razvade, četudi so jih kdaj razveseljevale.

Da ne bi sledili svojim sanjam

Vsaka izkušnja je dragocena. Morda tudi spoznanje, da nekaj za kar ste mislili, da so vaše sanje, to niso in si ustvarili druge. Nikoli ni prepozno ustvarjati sanje in jim slediti. Pa kaj, če vam kdaj ni uspelo, morda vam naslednjič bo. Ljudje preveč predelujejo svoje strahove in se ukvarjajo z njimi, namesto da bi se zamislili o svojih sanjah in željah.

Imate samo eno življenje. Odkrite svoje poslanstvo in ga izživite v celoti.

VEČ VSEBIN: