Catuaba: močan afrodizijak in naravna viagra

Pozabite na viagro. V Braziliji z razlogom obstaja rek, da po dopolnjenem očetovem šestdesetemu letu otrok pripada Catuabi.


Ne, Catuaba ni bog plodnosti, temveč gre za močen afrodizijak, ki poveča tako moško kot žensko spolno moč. Drevo naj bi odkrilo pleme Tupi, čigar pripadniki so pili čaj iz njenega lubja za lepše erotične sanje. Šlo naj bi za majhno, cvetoče drevo, ki izvira iz Amazonskega gozda, natančneje iz severnega dela Brazilije. Ima rumene, temno rumene in oranžne cvetove ovalne oblike, ki za razliko od lubja, listov in korenine, niso primerni za uživanje. danes uporabljajo ekstrakte večih dreves.

catuaba drevo

Obstoj catuabe

Pogosto se trdi, da je Catuaba pridobljena iz drevesa Erythroxylum Catuaba, to drevo pa je opisano samo enkrat, leta 1904 in tako ni priznana vrsta, estrakt in izvleček Catuabe pridobivajo iz lubja dreves iz naslednjih rodov: Anemopaegma, Ilex, Micropholis, Phyllanthus, Secondatia, Tetragastris.

Kako catuaba vpliva na vašo spolnost?

Catuaba se danes uporablja kot zelo učinkovit in naraven afrodizijak za povečanje spolnega poželenja tako pri moških, kot pri ženskah. Testosteron je neposredno povezan s spolno močjo, klinično je dokazano, da redno uživanje čaja Catuaba poveča nivo le tega v človeku je zato zelo primerna za zdravljenje moških spolnih težav in impotence. Raziskava pri živalih je pokazala, da Catuaba izboljšuje erektilno moč, ker omogoča večji pretok krvi v penis. Opaziti pa je bilo tudi, da v možganih poveča raven dopamina, hormona sreče, kar seks naredi bolj prijeten.


Drugi zdravilni učinki catuabe

Študije so pokazale, da je tudi učinkovit analgetik, deluje tudi protibakterijsko in protivirusno. Poleg tega pa deluje tudi kot stimulans centralnega živčnega sistema in možganov, zato se uporablja tudi pri zdravljenju anksioznosti, živčnosti, nespečnosti, bolečin, slabosti, pozabljivost in kakršnikoli psihofizični utrujenosti. Uživa se jo v prahu, eno žličko poljubno vemšamo v obrok.

VEČ VSEBIN: